Titelstrijd in GR Yaris Challenge gestreden

 

Door zijn vierde zege op rij eiste Yannick Vrielink de titel op in de GR Yaris Challenge. Met een prachtige tiende plaats in het algemeen klassement van de sterk bezette Eurol Hellendoorn Rally was Vrielink zijn vijf concurrenten in de challenge te snel af. Maar niet alleen Vrielink wist de elementen te trotseren, ook de andere Yaris-coureurs beleefden veel plezier aan Nederlands bekendste rally.

De deelnemers aan de GR Yaris Challenge verrasten de tienduizenden bezoekers aan de Eurol Hellendoorn Rally met hun spectaculaire doorkomsten en snelle tijden. In het uitermate sterke deelnemersveld van 90 teams waren de GR Yaris-equipes vaak in de top-20 van de uitslagentabellen te vinden, met als uitschieter Yannick Vrielink. Vrielink behaalde zijn vierde achtereenvolgende overwinning en liet zo geen twijfel over zijn welverdiende titel. Achter Vrielink was lange tijd Eduard Eertink de tweede Yaris-rijder in de rangschikking, op de 17e plaats overall, voordat hij in Ypelo, vlak bij zijn woonplaats Wierden op de 14e klassementsproef van de weg raakte. Hij moest de strijd staken. HP Meilink eiste zo de tweede plaats op voor Niek Oude Luttikhuis. Roel van der Zanden (4e) en Jan Roenhorst (5e) zorgden ervoor dat de betrouwbaarheid van de GR Yaris weer werd onderstreept; want de Eurol Hellendoorn Rally werd mede door de wisselende weersomstandigheden door vrijwel alle deelnemers als lastig gekwalificeerd.

De Eurol Hellendoorn Rally telde 16 klassementsproeven. Grote trekpleister was Jos Verstappen, maar de overall zege ging naar de Franse topcoureur Stéphane Lefebvre, op de voet gevolgd door Hans Weijs, de initiator van de GR Yaris Challenge! De volgende en laatste ronde van het Nederlands Rallykampioenschap en dus ook van de GR Yaris Challenge is de Rocar-Tech Twente Rally, op zaterdag 15 en zondag 16 oktober.

Uitslag Eurol Hellendoorn Rally – GR Yaris Challenge:
1. Yannick Vrielink/Glenn Crooijmans
2. HP Meilink/Rijanne Rietveld-Abbink
3. Niek Oude Luttikhuis/Willem Vissenberg
4. Roel van der Zanden/Gijs Boom
5. Jan Roenhorst/Jorg Hendriksen
Opgave: Eduard Eertink/Bart van Heun

Stand GR Yaris Challenge na 4 wedstrijden:
1. Yannick Vrielink, 120 punten
2. Roel van der Zanden, 72
3. Jan Roenhorst, 55
4. Niek Oude Luttikhuis, 50
5. HP Meilink, 28
6. Eduard Eertink, 25
7. Michiel Becx, 23

Foto’s: Erik van ’t Land/RallyPicture