Titelstrijd in Porsche Carrera Cup Benelux naar climax op Hockenheim

 

De Hockenheimring Baden-Württemberg, op ruim een uur van het Porsche-hoofdkantoor in Stuttgart-Zuffenhausen, is komend weekeinde (1-3 oktober) de locatie voor de apotheose van het Porsche Carrera Cup Benelux-seizoen. De strijd is uiterst spannend, want de Belg Dylan Derdaele (Belgium Racing) en de Nederlander Huub van Eijndhoven (#TeamPGZ by JW Raceservice) staan met een gelijk aantal punten bovenaan de ranglijst, terwijl ook Glenn van Parijs (NGT Racing) nog titelkansen heeft. Daarnaast is de titelstrijd in de Pro-Am-klasse nog open, met Floris Dullaart (Team GP Elite) aan de leiding, vóór Nicolas Saelens (Belgium Racing). Hoogspanning is op Hockenheim dus gegarandeerd!

Twee rijders ex-aequo aan kop in de tussenstand van het rijdersklassement, en nog 44 punten in totaal te verdienen in Hockenheim: twintig punten voor de overwinning in elk van de beide races en telkens één punt voor de pole-position en de snelste raceronde. Dat belooft volop spanning in de strijd tussen Huub van Eijndhoven en Dylan Derdaele, die elk op een totaal van 175 punten staan. Vanwege betere individuele klasseringen – hij behaalde vier keer de maximale score, Van Eijndhoven twee keer – is Derdaele in de onderlinge vergelijking in het voordeel. Op Hockenheim is het voor beide rijders zaak om vóór hun directe concurrent te eindigen, willen ze de onderlinge strijd in hun voordeel beslissen. En ook Glenn van Parijs, die elf punten achterstand heeft op de twee koplopers, is nog bepaald niet kansloos.

Twee races op Hockenheim als afsluiting seizoen
Terwijl de titelststrijd in het algemeen klassement en de Pro-Am-klasse dus nog open is, is de eerste kampioen van het seizoen 2021 in de Porsche Carrera Cup Benelux al bekend. De Belg Jan Lauryssen (Q1 Trackracing by EMG Motorsport) stelde tijdens het afgelopen raceweekeinde in Assen de titel namelijk al veilig. Achter hem bezet Jeroen Kreeft (Parker Revs Motorsport) de tweede plaats, gevolgd door Luc Vanderfeesten (#TeamPGZ by Red Ant Racing). Laatstgenoemde komt dit weekeinde op Hockenheim echter niet in actie, daar is het Ad Geerts die net als eerder op de Red Bull Ring en in Zandvoort de auto bestuurt.

Op Hockenheim begint het programma op vrijdag met twee vrije trainingen van 10.55-11.35 en van 14.35-15.15 uur. Op zaterdag wordt van 9.35-10.10 uur de kwalificatie verreden, gevolgd door de eerste race vanaf 16.15 uur. De afsluitende wedstrijd van het seizoen start op zondag om 11.00 uur. De wedstrijden zijn live te volgen via het YouTube-kanaal en de Facebook-pagina van de Porsche Carrera Cup Benelux.