Toyota GR Supra 2.0 VVTi Launch Automaat
Showmaster!

 

(by Anjès Verhey mmv Robbert Verhey//Foto’s Rob Verhey)

Het duurde 18 jaar voordat Toyota een vervolg gaf aan de roemrijke historie van supersportwagen Supra. Het begon allemaal in 1978 en vijf generaties later staat er een markante sportwagen voor me waarvan de alom glooiende stalen en kunststof plaatdelen tot een boeiend geheel zijn samengesmolten. Zoals mij bleek is het een eyecatcher van de eerste orde en ware Corona er niet, kon ik dagenlang gesprekken voeren met belangstellende omstanders of weggebruikers over de nieuwe Supra van Toyota.

Wie heeft anno SUV en 100 km/u nog twee sportstoelen, amper één meter hoogte en 250 km/u (afgeregeld) nodig? Eigenlijk niemand! Maar neem van mij aan dat het wel heel bijzonder is om dat allemaal in zo’n spannende vorm voor je deur te zien staan…. Met een redelijke prijs van 61.995 euro (onze uitvoering) ten opzichte van andere prestatie-auto’s hoeft deze uitmuntende sportwagen wellicht geen illusie te blijven.

‘Kijken, doen en gáán’
Van opzij bekeken is de Supra voor mij op z’n mooist. Helaas zullen u en u en u meestal de interessante achterkant met operationele diffuser in twee polsdikke chroompijpen zien. Binnen wacht een functioneel sportstuur, de passagier ontbeert (écht wel nodig) een handgreep, maar heeft in zijn per hand instelbare sportstoel verder geen klagen. Als chauffeur heb je alles onder hand- en vingerbereik. De bediening is in principe ‘kijken, doen en gaan’. Achter het stuurwiel de belangrijke toerenteller met daar omheen alle nuttige rijinformatie secundair gerangschikt. Wat je meer wilt weten lees je af op een digitale centrale display. Neem niet te veel spullen mee. Tas, telefoon en wat proviand raak je nog net kwijt.

Een druk op de startknop en de 2.0 liter gromt je blij tegemoet. Zeer direct en makkelijk stuur ik de Supra de weg op. Eerst even wennen. Niet meteen boem, gas en vol gaan. Toch voel je al de power die 250 pk heet. Ja, dan wordt het afzien. CO2, stikstof en wat al niet voor redenen kortwieken deze op snelheid beluste pure sportboy tot 100 km/u. Op naar de Bondsrepubliek dus waar Mercedes, BMW en Audi nog weten te voorkomen dat de overheid ons voorbeeld volgt. Rustig motorgeluid, stevige solide wegligging en elke Twingo lijkt wel een SUV vanuit je lage zitpositie. Na de grens stellen we de motor op ‘Sport’ en wat volgt is niet voor beginnelingen. De Supra knalt letterlijk de vrijheid tegemoet en voordat ik het weet komt 250 al duidelijk in beeld. Heb ik dat nodig? Jawel, het is puur genieten. Er bestaat geen betere uitdrukking voor. Wel drie kilometer vooruitdenken, het stuur stevig in de witte knokkels, mijn hart zingt luidkeels met deze showmaster mee als hij vrijwel alles en iedereen laat zien waar de hamer hangt.

+ exacte strakke besturing
+ goed over- en uitzicht
+ trefzekere, ongecompliceerde bediening
+ compacte veiligheidstechnologie
+ hoog prestatieniveau bij decent verbruik
+ zeer aantrekkelijk geprijsd

Paar minpuntjes kent de Toyota Supra ook
-weinig aflegruimte interieur
-geen handgreep passagier
-ondanks camera geen optimaal zicht, achter

Raadpleeg voor meer informatie www.toyota.nl