Toyota Yaris Cross 1.5 Hybrid ‘Explore’
Sportieve hybride SUV

(door Anjès Verhey/Foto’s Rob Verhey en PR)

Ready for take off! In mooi trendy Cobalt Blue op momenteel obligate zwart glanzende lichtmetalen wielen staat de Yaris Cross in Raamsdonksveer bij de importeur Louwman & Parqui klaar. Zijn overzichtelijk voorkomen krijgt door geringe overhang voor/achter een extra sportieve kick. Brede ‘lichtgewicht’ portieren nodigen uit voor een kijkje binnen en achterop de auto staat een ietwat ‘gewichtige’ klep ver open voor de 400 dm3 grote bagageruimte. Kortom een aantrekkelijk getekende, vlotte SUV van handelbaar formaat.

Uiterst professioneel opgezet
Toyota ging bescheiden om met versiering, de naam erop, type-aanduiding opzij en het merk voor en achter chroomblitsend moest voldoende zijn. Dat is het ook. Dat geldt eveneens voor het schouwspel dat zich, zodra ik achter het multi-stuur op mijn ‘captains chair’ zit, voor mij ontrolt. De portiergrepen onderstrepende ‘gouden’ inzetten vormen de enige sier in het uiterst professioneel opgezette voornamelijk in zwarten gehouden interieur.

Meteen valt het forse display, dat perfect op kijkhoogte is geplaatst, op. Eronder wit op zwart beletterde toetsen waarmee de verwarming/ventilatie op eenvoudige wijze te regelen valt. Eigenlijk een simpele bediening die de bestuurdersaandacht zo min mogelijk van zijn primaire job – rijden- afhoudt. Minpuntje vinden wij de hier en daar zwart in zwart opgenomen bedieningsknopjes zoals van de ramen. Dat bleek soms op gevoel aftasten.

Met de actuele dikke zolen- en grote schoenenmode is de achter instap van de Yaris Cross beetje omslachtig. In het achter compartiment is voldoende 2 á 3 persoons leefruimte en je hebt er, net als voorin, goed zicht op het buitengebeuren.

CVT, wat een genot
Dan wekt de grote startknop de elektrisch ondersteunende 1.5 liter viercilinder. De gecombineerde 116 pk is goed om de 1.150 kilo (leeg) wegende Yaris kwiek naar de 170 km/u te jagen. Dan wil je de rijwind best horen! Afhankelijk van het wegdek laten ook de Conti’s zich niet onbetuigd. De ‘100’ bereik je vanuit staande start in 11 seconden. Met de schokvrije Continu Variabele Transmissie gaat dat, net als de lichte toch exacte besturing, moeiteloos. De selectie hendel geeft niet alleen visueel maar ook akoestisch een signaal over ‘welke versnelling’ wanneer. In het alsmaar drukker wordende verkeer is een automaat een genot. Een must kun je inmiddels stellen. Samen met de snel actieve airco maakt genoemde CVT elke rit tot een ontspannende. Extra veiligheid: de wide-screen camera tijdens parkeren en achteruit manoeuvreren. De Yaris Cross reageert alert op het gaspedaal en zo je wilt laat hij zich sportief en snel door het verkeer loodsen. Daaraan is het koppel van 120 Nm bij slechts 3600 tpm samen met de stevige bijna sportieve vering debet.

State of the art
Uiteraard is de auto state of the art uitgevoerd qua veiligheidsvoorzieningen. Zo je wilt kunnen daarnaast gadgets als adaptieve cruise control, blinde hoek monitoring en head up display voor extra gemak zorgdragen.

Enkele antecedenten
Draaicirkel 10,6 meter, Euro 6D, gecombineerd 4.5 gram CO2, 750 geremde aanhanger, 17 inch ‘Dynamic’ lichtmetalen velgen en niet te vergeten de draadloze telefoon oplaad-mogelijkheid.

Voor meer info raadpleeg www.toyota.nl