Ultieme sportiviteit: de nieuwe Golf GTI Clubsport

 

Volkswagen presenteert de Golf GTI Clubsport. De 221 kW/300 pk sterke hatchback tilt de sportiviteit van de achtste generatie Golf GTI naar een nog hoger niveau. Zo heeft de Golf GTI Clubsport een ‘Nürburgring’-modus, die is ontwikkeld voor een zo snel mogelijke rondetijd op de legendarische Nordschleife.

De Golf GTI Clubsport maakt geen geheim van zijn sportieve karakter. De onderste luchtinlaat in de voorbumper is vrijwel open en de spoiler is uitgevoerd als splitter. De kenmerkende rode GTI-strip, die doorloopt tot in de LED-lichtunits, wordt bij de Clubsport optisch doorgetrokken richting de A-stijl, tot aan de GTI-aanduiding. Net als de Golf GTI heeft de Clubsport een LED-lichtstrip over de hele breedte van de carrosserie; van koplamp tot koplamp. Aan de achterzijde is de uit twee delen bestaande dakspoiler een eyecatcher. Ook de ver naar buiten geplaatste grote, ovale uitlaatpijpen zijn specifiek voor de Clubsport. Standaard zijn vijfspaaks 18 inch ‘Richmond’ lichtmetalen velgen, 19 inch exemplaren ‘Adelaide’ zijn optioneel beschikbaar. Als de ‘Clubsport’ in het donker wordt ver- of ontgrendeld, projecteert hij de letters GTI op de grond.

300 pk
De Golf GTI Clubsport beschikt over een 2.0 TSI van de vierde generatie. Het vermogen bedraagt 221 kW/300 pk en het maximumkoppel 400 Nm. De Golf GTI Clubsport, die standaard is uitgevoerd met een 7-traps automatische DSG-transmissie, accelereert in minder dan 6 seconden van 0-100 km/u. De begrensde topsnelheid bedraagt 250 km/u.

Raadpleeg voor meer informatie www.volkswagen.nl