Van wereldkampioen tot nieuwkomer: sterk veld bij seizoensstart Porsche Carrera Cup Benelux

 

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 mei aanstaande worden op het Circuit de Spa-Francorchamps de eerste twee races van het nieuwe seizoen in de Porsche Carrera Cup Benelux verreden. Een veld van 22 auto’s wordt in de Ardennen aan de start verwacht, waarbij de kwaliteit van de rijders, verdeeld over drie klassen, bijzonder hoog is. Als enige Porsche Carrera Cup ter wereld kan de snelste merkencup van de Benelux zelfs bogen op de aanwezigheid van een wereldkampioen in het deelnemersveld.

Goed, Tom Boonen verdiende zijn wereldtitel op twee in plaats van op vier wielen, maar dat hij ook in de autosport goed uit de voeten kan, heeft hij de afgelopen jaren wel laten zien. Zo zal Boonen, die rijdt voor het #TeamPGZ by RedAnt Racing, bij zijn deelname aan de Porsche Carrera Cup Benelux ongetwijfeld op veel belangstelling mogen rekenen. Datzelfde geldt voor een andere Bekende Vlaming: Koen Wauters, die uitkomt voor het Belgium Racing Team. Daar heeft hij titelverdediger Dylan Derdaele als teamgenoot, die dit jaar gaat proberen om na 2016 en afgelopen jaar voor de derde keer de titel in de Benelux-Porsche-competitie binnen te halen.

Datzelfde geldt voor Xavier Maassen, rijdend voor #TeamPGZ by RedAnt Racing. De Limburgse rijder werd eerder Porsche Benelux-kampioen in 2014 en 2017 en wil dit jaar revanche voor een teleurstellend seizoen in 2021, waarin hij, voor het allergrootste deel buiten zijn eigen schuld, veel pech kende. Ook bij #TeamPGZ by RedAnt Racing vinden we Sam Dejonghe, die over veel ervaring in de meest uiteenlopende raceklassen beschikt: van GT’s en prototypes tot silhouet-auto’s en toerwagens, maar hij zal nu voor het eerst een volledig seizoen met een Porsche 911 GT3 Cup racen. Ad Geerts en Luc Vanderfeesten, de drijvende krachten achter PGZ en daarmee de Porsche Centra in Eindhoven en Maastricht, komen onder de vlag van #TeamPGZ by RedAnt Racing uit in de Am-klasse.

Drie Nederlandse teams in Porsche Carrera Cup Benelux
Met Team GP Elite, PG Motorsport en JW Raceservice zijn er drie volledig Nederlandse teams actief in de Porsche Carrera Cup Benelux. Voor het eerstgenoemde team rijdt Ghislain Cordeel in de Pro-klasse. PG Motorsport heeft twee rijders in de Pro-klasse, te weten de Duitser Sebastian Freymuth, die vorig jaar al een keer op het podium eindigde, en de jonge Nederlander Rik Koen, die donderdag 5 mei zijn 18e verjaardag viert en vanuit de Formule 4 de overstap naar de Porsches maakt. JW Raceservice is vertegenwoordigd met Lucas van Eijndhoven, de jongere broer van de inmiddels naar de Duitse Cup overgestapte Huub van Eijndoven, in de Pro-klasse en Sven van Laere in de Am-divisie. Ook Parker Revs Motorsport mag, gezien de thuisbasis in het Zuid-Limburgse Nuth, deels als Nederlands team worden beschouwd. Hier zijn de Brit Harry King, kampioen in de Britse Porsche Carrera Cup 2020 en vorig jaar derde in de Porsche Mobil 1 Supercup, in de Pro-klasse en de Nederlander Jeroen Kreeft in de Am-klasse de beide rijders.