Verfijning tot in detail: De vernieuwde Lexus ES

 

Lexus presenteert de vernieuwde ES 300h. De executive sedan is op alle fronten verder verfijnd. Hij oogt nog moderner, het stijlvolle interieur biedt extra multimedia- en connectiviteitsfeatures en zowel het rijcomfort en veiligheidsniveau is naar een nog hoger level getild.

De Lexus ES 300h blijft zichzelf, maar met diverse nieuwe designelementen komt hij nog stijlvoller en moderner voor de dag. De kenmerkende spindle-grille heeft een nieuwe vormgeving en de koplampunits vallen op door hun vlakke vormgeving. De ES 300h is er nu ook met het BladeScan Adaptive High Beam System. Dit systeem maakt gebruik van LED-technologie en razendsnel roterende micro-spiegels. Zo zijn de lichtbundels zeer precies te ‘plaatsen’ en wordt het mogelijk om met grootlicht te rijden zonder daarbij tegenliggers te verblinden.

Smartphone-Intregratie met Android en Apple Carplay
Veel functies zijn met de stem te bedienen (voice recognition). Dankzij de smartphone-integratie zijn Android Auto en Apple CarPlay direct te gebruiken (draadloze koppeling voor Apple-telefoons). Met de Lexus Link app zijn veel functies op afstand te bedienen, is de auto makkelijk terug te vinden, is het onderhoud van de auto te managen en wordt het zelfs mogelijk om anderen (eenmalig) toegang te geven tot de auto.

Krachtig en Efficiënt
De vernieuwde Lexus ES 300h, die gebruik maakt van het veelgeprezen Lexus Global Architecture K-platform (GA-K), heeft de nieuwste generatie van Lexus’ zelfopladende hybridetechnologie aan boord. De combinatie van een 2,5-liter viercilinder benzinemotor en een compacte elektromotor is goed voor een systeemvermogen van 160 kW/218 pk.

Lexus Safety Systems +
Voor de veiligheid beschikt de nieuwe ES 300h standaard over het Lexus Safety System +, waarin hoogwaardige assistentiesystemen samenkomen. De nieuwste generatie van dit systeem kenmerkt zich door de beschikbaarheid van nieuwe features en verfijning van bestaande systemen. Zo worden wegmarkeringen nu nog beter herkend door de camera’s. En dan zijn er de toevoegingen. Zo is het Pre-Collision System nu uitgevoerd met de nieuwe Intersection Turn Assist. Bij het afslaan op een kruising detecteert dit systeem niet alleen overstekende voetgangers, maar ook tegemoetkomend verkeer.

Nog meer Souplesse
Ook Emergency Steering Assist is nieuw. Dit systeem houdt de auto stabiel én binnen de wegmarkeringen als de berijder een uitwijkmanoeuvre uitvoert op een moment dat zich voetgangers in de onmiddellijke nabijheid van de auto bevinden. Lane Tracing Assist is bedoeld om de ES 300h automatisch in het midden van de rijbaan te houden. De ondersteunende stuurbewegingen die daarvoor nodig zijn, worden nu met nog meer souplesse uitgevoerd. De Dynamic Driving Cruise Control laat zien hoe comfort en veiligheid hand in hand kunnen gaan. Een nieuwe functie van dit systeem maakt het mogelijk dat de ES 300h automatisch afremt voor een bocht.

Innovatieve Digitale Buitenspiegels
De nieuwe ES 300h is ook leverbaar met de Digital Side View Monitor. Met deze digitale buitenspiegels heeft de bestuurder een beter (over)zicht dan met conventionele spiegels, al helemaal ’s nachts en bij regen. Ook deze digitale buitenspiegels zijn verder verbeterd. Het beeld via de displays in de auto is nu helderder en flikkeringen van LED-verlichting zijn nog verder teruggedrongen.

Raadpleeg voor meer informatie www.lexus.nl