Vernieuwde Audi A8: representatieve looks en innovatieve technologieën in het topsegment

 

Met een vernieuwd design voor het front en de achterzijde plus innovatieve technologieën onderstreept Audi de ‘presence’ en sportieve elegantie van de vernieuwde Audi A8. Geavanceerde nieuwe verlichtingsfuncties en tal van andere technologische highlights die het welbehagen van zowel de bestuurder als de VIP’s achterin nog verder vergroten, onderstrepen de rol van de A8 als absoluut vlaggenschip binnen de Audi-range.

Sinds zijn introductie in 1994 heeft de Audi A8 altijd symbool gestaan voor status en autoriteit. De huidige vierde generatie van de A8 zette die traditie in 2017 naadloos voort en de vernieuwde A8 die Audi nu op de markt brengt, onderschrijft die eigenschappen nog nadrukkelijker. De representatieve uitstraling, het zelfvertrouwen en de sportieve trekken zijn met name te danken aan het nieuw getekende front. Daar is de basis van de Singleframe-grille nu breder, terwijl extra chroomaccenten in de grille het voorname voorkomen van de A8 onderstrepen. De luchtinlaten op de hoeken in de voorbumper staan nu meer rechtop, terwijl de nieuw gestylde koplampunits heel herkenbaar zijn.

Eigen lichtsignatuur
Van opzij bekeken benadrukt de uitgestrekte lijnvoering de lengte van de auto, terwijl de forse wielkasten hinten naar de standaard quattro vierwielaandrijving. Aan de achterzijde wordt de vernieuwde Audi A8 gedomineerd door veel chroomaccenten, een personaliseerbare lichtsignatuur dankzij de nieuwe OLED-verlichting plus een doorlopende lichtstrip tussen de achterlichtunits. Tevens is de diffusorinzet in de achterbumper nieuw ontworpen en nu voorzien van horizontale details.

Naast een extra chroompakket voor het exterieur kunnen Audi A8-klanten voor het eerst kiezen voor een nieuw S line exterieurpakket met dynamische exterieuraccenten. Het kleurenpallet omvat nu elf carrosseriekleuren, inclusief de nieuwe metallictinten District groen, Firmament blauw, Manhattan grijs en Ultra blauw. Eveneens nieuw zijn de vier beschikbare matte kleuren Daytona grijs, Floret zilver, District groen en Glacier wit. Aanvullend biedt het Audi exclusive-programma nagenoeg ongelimiteerde kleurmogelijkheden.

Keuze uit twee aandrijfopties
Audi gaat de vernieuwde A8 in Nederland leveren met een keuze uit twee motoriseringen. De eerste is de Audi A8 60 TFSI e quattro, een plug-in hybrideversie waarbij de 3.0 TFSI benzinemotor wordt ondersteund door een compacte elektromotor. Nieuw hierbij is dat de lithium-ion batterij achterin nu een netto energieopslagcapaciteit van 14,4 kWh (bruto: 17,9 kWh) heeft, aanzienlijk meer dan voorheen. Met een systeemvermogen van 330 kW/449 pk en 700 Nm aan systeemkoppel zoeft de Audi A8 60 TFSI e quattro in 4,9 seconden van 0 naar 100 km/u.

In de extra dynamische Audi S8 TFSI quattro genereert een biturbo V8 met cylinder on demand-technologie 420 kW/571 pk en 800 Newtonmeter aan trekkracht tussen 2.050 en 4.050 tpm. Hij voltooit de standaardsprint in slechts 3,8 seconden.

Raadpleeg voor meer informatie www.audi.nl