Vernieuwde Opel Insignia: scherper en onderscheidend dankzij IntelliLux LED Pixel Matrix verlichting

 

De nieuwe Opel Insignia oogt scherper en biedt nóg beter zicht tijdens het rijden in de duisternis. Met zijn aangescherpte uiterlijk valt Opels vlaggenschip nu nog beter op en dat is mede te danken aan de extreem smalle koplampen met innovatieve LED-technologie. De nieuwe, adaptieve IntelliLux LED Pixel Matrix verlichting heeft nu 84 elementen per koplamp. Daarmee reageren de koplampen sneller en preciezer dan voorheen en bieden ze de bestuurder optimaal zicht zonder het overige verkeer te verblinden. Met IntelliLux LED Pixel Light is de Opel Insignia bovendien uniek in zijn segment. De nieuwe Insignia is er vanaf € 39.399,- en staat nu al bij de Opel-dealer.

De Insignia is er als Grand Sport en Sports Tourer. Beide carrosserievarianten worden aangedreven door nieuwe, extra efficiënte benzine- en dieselmotoren. Ook helpen nieuwe transmissies met een lagere inwendige wrijving het verbruik te reduceren, terwijl ze het comfort verhogen. Een actieve, afsluitbare grille verlaagt de luchtweerstand. In vergelijking met zijn voorganger is het brandstofverbruik1 tot wel 18% verlaagd (CO2-emissie vanaf 99 g/km). Daarmee behoort de nieuwe Insignia tot de zuinigste auto’s in zijn segment.

De nieuwe Insignia is voorzien van veel nieuwe technologie. Zo is het model voor het eerst voorzien van een digitale achteruitrijcamera. Gecombineerd met het op radar gebaseerde waarschuwingssysteem voor kruisend verkeer achter de auto (Rear Cross Trafic Alert) verhoogt dat de verkeersveiligheid. Er zijn ook talrijke beproefde assistentiesystemen aanwezig, zoals Front Collision Warning met voetgangersherkenning, Automatic City Emergency Braking en een Head-up Display. De Insignia biedt ook uitstekende connectiviteit via geavanceerde infotainmentsystemen met full colour touchscreens. Een inductielader voor draadloos opladen van geschikte smartphones en eCall behoren tot de vele opties.

De designers van Opel hebben ook het toch al hoogwaardige interieur van de Insignia verder verbeterd. De ergonomische en AGR-gecertificeerde stoelen bieden veel comfortfuncties en zijn leverbaar met bekleding in diverse stoffen, leder of Alcantara. Voor wie waarde hecht aan comfort en een klassiek uiterlijk is de Ultimate-uitvoering de perfecte keuze. De zakelijke rijder zal eerder kiezen voor de zeer rijk uitgeruste Business Elegance met een aantrekkelijke fiscale waarde. De GS Line en de GSi zijn gericht op bestuurders die van dynamisch autorijden houden.

Raadpleeg voor meer informatie www.opel.nl