Vijf jaar She’s Mercedes: sterke vrouwen die inspireren

 

Of het nu een financieel ondernemer, een coureur of een hoogleraar in de kunstmatige intelligentie is – de kracht van vrouwen kent vele gezichten. Al vijf jaar lang gaat Mercedes-Benz via het internationale She’s Mercedes Initiative de dialoog aan met vrouwen over de hele wereld. Dit initiatief werd destijds gelanceerd om specifieker in te spelen op hun behoeften en hun kijk op mobiliteit, en om hen een moderne merkbeleving te bieden. De alsmaar groter wordende vrouwelijke community verbindt, inspireert en versterkt de leden ervan. Ter gelegenheid van het jubileum wordt een digitaal boekje uitgegeven met een eerbetoon aan vrouwen die internationaal een grote maatschappelijke rol vervullen. Het boekje belicht vrouwelijke rolmodellen van de afgelopen jaren tot nu, en de successen die ze hebben geboekt om een meer diverse samenleving te bewerkstelligen. De laatste trends illustreren dit proces en bieden tegelijkertijd een visie op een mogelijke toekomst.

Welke vrouwen hebben de loop van de geschiedenis in belangrijke mate beïnvloed? Hoe groot is het aandeel vrouwen in het personeelsbestand van een autofabrikant als Mercedes-Benz? Welke voorkeuren hebben vrouwelijke consumenten voor producten en services? Hoe belangrijk zijn netwerken? Het zijn slechts enkele van de topics die in het digitale boekje ‘Inspiring women – a tribute to female success stories’ aan bod komen. De onderwerpen zijn divers: opleiding, werk en carrière, business, financiën en welvaart, maar ook samenleving, gezin en mobiliteit, en digitalisering. Het concern biedt tevens openheid in zijn eigen ontwikkelingen, zowel voor vrouwelijke medewerkers als vrouwelijke klanten. Hoe belangrijk zijn de individuele behoeften bij het kopen en onderhouden van producten? Wat is voor vrouwen extra belangrijk bij de aanschaf van een auto of het bezoek aan een dealerbedrijf? Het bewust maken van de internationale verkoop- en servicespecialisten van Mercedes-Benz van deze vragen, is een centraal onderdeel van She’s Mercedes.

“Met She’s Mercedes hebben we vrouwen de afgelopen vijf jaar de mogelijkheid geboden om het merk Mercedes-Benz op een heel andere manier te leren kennen”, aldus Bettina Fetzer, Hoofd Marketing bij Mercedes-Benz Cars AG. “Via een community maken we een open en creatieve uitwisseling van visionaire toekomsttopics, moed en zelfvertrouwen mogelijk. Op die manier versterken we onze claim om Mercedes-Benz verder te ontwikkelen tot een toegankelijk en luxe ‘gewild merk’ dat zowel voor mannen als vrouwen aantrekkelijk is.”

Raadpleeg voor meer informatie www.mercedes-benz.nl