Vol deelnemersveld gaat de strijd aan in 58e ELE Rally

 

In een geamuseerde atmosfeer werden in Café Restaurant De Zwaan in Son de plannen voor de 58e editie van de ELE Rally onthuld. Zoals al langer bekend betekent de 2023-editie de terugkeer naar een tweedaags evenement. Rallyminnend Nederland heeft lang moeten wachten op de eerste rally op Nederlandse bodem in 2023, maar over ruim een week is het zover en staan bijna 120 equipes, verdeeld over drie evenementen, aan de start van deze Nederlandse rallyklassieker.

Tijdens de presentatie door Allard Kalff werden verschillende gasten naar voren gehaald. Zo was er vanuit Defensie Overste Wim van Rennes die de stappen toelichtte die Defensie zet om meer duurzaam te worden, een trend die ook zichtbaar is in de autosport. Met een oefenterrein als Strijpse Kampen, samenwerkingen met Technische Universiteit Eindhoven en de Automotive Campus Helmond maakt ook Defensie flinke stappen. In het kader duurzaamheid was ook oud-rallyrijder Tom Meylink aanwezig, lid van de Provinciale Staten Noord-Brabant, om hier zijn visie op te geven.

Op vrijdagavond 2 juni zijn er vier klassementsproeven, na de officiële start van de rally vanaf het Kerkplein in Son vanaf 19:00 uur. Dan zal de karavaan, aangevoerd door 0-rijder Michael Smulders van GM Products, die onverhoopt moest wisselen van een BMW naar een Renault Clio en drievoudig ELE-winnaar Bob de Jong en kampioen bij de navigatoren Erik de Wild met startnummer 1, zich naar de regio Helmond begeven voor klassementsproeven Asten en Lierop. Na een service van 30 minuten op Evenementen-terrein De Knokert in Veghel worden deze proeven nogmaals verreden, dan echter in het donker.

Op zaterdag staan de klassiekers weer op het programma. Stichting ELE Rally is zeer verheugd met de goede relatie die met Defensie door de jaren heen werd opgebouwd zodat ook dit jaar het spektakelstuk ‘Strijpse Kampen’ drie maal op het programma staat. Let op: deze klassementsproef is NIET voor publiek toegankelijk. Vervolgens staan klassementsproeven Spoordonk en Wintelre-Oerle ongetwijfeld garant voor het nodige vermaak gedurende de twee omlopen.

Na de derde keer Strijpse Kampen is het hopelijk tijd voor wellicht dé klassieker van de ELE Rally: Sint-Oedenrode. Op het moment van schrijven is de organisatie kunst- en vliegwerk aan het verrichten om deze proef op marshall-gebied gecovered te krijgen wat nog een hele uitdaging wordt. Namens rallyminnend Nederland doen we een oproep aan iedereen die interesse heeft om zijn of haar steentje bij te dragen zich uiterlijk dit weekend te melden bij personeel@elerally.nl. Marshalls krijgen een uniek kijkje achter de schermen van de sport, waardoor dit zeker een mooie ervaring wordt!

Dat brengt ons bij de afsluiter, klassementsproef Ekkersrijt – Son. Ongetwijfeld volgepakt, altijd goed voor spektakel en strijd op het scherpst van de snede. Laten we hopen dat de wedstrijd pas op de laatste proef beslist wordt! De finish op het Kerkplein in Son staat gepland voor 22:30 uur.

Jouw ELE-weekend
Om je helemaal goed voor te bereiden op de ELE Rally doe je er goed aan om een magazine te kopen, alsmede een passe-partout. Deze zijn er zowel voor het hele weekend (€ 35) als zaterdag (€ 25). Je kan er ook voor kiezen om € 10 te betalen per KP (geldig voor 2 rondes uiteraard). Gedetailleerde kaarten van de klassementsproeven en overzichtskaart, alsmede berichten van deelnemende teams, vind je in het ELE Rally Magazine. En maak je je look compleet met een ELE Cap? Kijk op www.elerally.nl voor de voorverkoopadressen (vanaf 29 mei).