Volkswagen ID.3 breidt uit met kleiner (45 kWh) accupakket

 

Volkswagen breidt het succesvolle ID.3-gamma verder uit met een nieuw 45 kWh ‘Pure’ accupakket en nieuwe uitvoeringen. Voortaan biedt de ID.3 keuze uit zeven voorgespecificeerde uitvoeringen, twee accupakketten, drie motorvermogens en verschillende in- en exterieurpakketten. Daarmee is er nu voor iedere klant een ID.3. Dankzij het uitgebreide, vernieuwde gamma is de elektrisch aangedreven Volkswagen ID.3 er nu al vanaf € 32.190*.

De ID.3 met het 45 kWh ‘Pure’ accupakket (maximale actieradius 351 km**) is altijd gekoppeld aan een 110 kW/150 pk sterke elektromotor. Met die combinatie biedt Volkswagen bij uitstek een oplossing voor een grote groep klanten voor wie een range van 350 kilometer ruimschoots volstaat. Deze ID.3-uitvoering is geheel nieuw en vormt voorlopig de basis van het vernieuwde gamma. Later dit jaar introduceert Volkswagen namelijk nog een variant met een lager vermogen.

De nieuwe ID.3 basisversie die Volkswagen nu introduceert, is er vanaf € 32.190*. Zijn uitrusting is zeer compleet met onder meer Lane Assist, Adaptive Cruise Control, parkeersensoren vóór en achter, LED-koplampen, automatische airconditioning (Climatronic), navigatie ‘Discover Pro’ inclusief streaming & internet, een groot (25,4 cm) kleurentouchscreen en draadloze ‘App Connect’. De ID.3 City is nog completer – met standaard onder meer de 100 kW laadmogelijkheid, het Comfort Pakket en het Multimedia Pakket – terwijl de ID.3 Style de meest luxe variant met het 45 kWh accupakket is.

Uitvoeringen met 58 kWh accupakket
De ID.3 met het 58 kWh accupakket is er in vier uitvoeringen: Life, Business, Tech en Max. De ID.3 Life combineert de aantrekkelijk scherpe aanschafprijs en de luxe van de Life-versie met de kracht van het 58 kWh accupakket. Hij heeft alle features van de ID.3 basisversie en daarbij het Comfort Pakket (met onder andere verwarming van het stuur, de stoelen en exterieur sfeerverlichting) en het Multimedia Pakket (inclusief draadloze oplaadmogelijkheid van smartphones). Met de ID.3 Business (vanaf € 41.190*) bedient Volkswagen met name de zakelijke klant met een brede range aan comfortabele extra’s. De ID.3 Tech biedt hightech features als een Head-up Display met ‘Augmented Reality’, terwijl de ID.3 Max simpelweg alles aan boord heeft. De ID.3 Tech en Max zijn er uitsluitend met de sterkste (150 kW/204 pk) elektromotor.

*) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten.

**) Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

Raadpleeg voor meer informatie www.volkswagen.nl