Volvo XC 60 Recharge T6 Plug in hybrid AWD Aut8
‘Long term investment’

 

(door Anjès Verhey)

De XC 60 is in Fusion Red Metallic (die kleur reden wij) een imposante, uiteraard compleet uitgeruste wagen. Hij komt uit een groot maar dunbevolkt land en gaat mij een week verwennen in ons kleine, extreem overbevolkte Nederland. Dat zal zeker gaan lukken want aan comfort noch power heeft Volvo gespaard.

Plenty reserve
Wat moet ik met een reëel vermogen van 253 pk die de grote viercilinder samen met de elektrische assistent op de weg zet. Met alle vier wielen wel te verstaan. Daarbij ook nog geheel automatisch geregeld. Hoewel je op ons100 km/u wegennet geen kant ermee op kan is het in de dagelijkse omgang een ideaal gegeven dat je altijd en overal én onder alle omstandigheden plenty reserve onder de rechtervoet hebt.

Als een blok
Zijn niet geringe afmeting (Volvo heeft nog een maat groter achter de hand) kom je, dankzij de lichte exacte besturing en grote wendbaarheid eigenlijk alleen bij parkeren in de veelal nog op 60er jaren berekende plekjes tegen. Op de snelweg in Duitsland ontplooit de XC 60 zijn ware aard als grote rustige soevereine reiswagen. Dan geniet je van het volkomen functioneel ingerichte interieur. De brede stevige stoelen, de royale achterbank. De auto kent geen traktie-verlies en, wat een oud gezegde, ligt als een blok (Zweeds staal) op de weg.

‘Wat’ extra’s
Volvo heeft deze auto ‘wat’ extra’s meegegeven. Die kom je tegen tijdens de rit en op de prijslijst. Zó uit e showroom komt de auto op 68.889 euro. Deze van mij vergt een investering van 87.843 euro. Dat is gezien de kwaliteit van techniek en afwerking dan wel een long term investment. Ik noem wat goodies. Bowers & Wilkins audio (2.270), luchtvering met Four C setting (2.060), Contourzetels (1.295) en 22 inch dubbel spaaks matzwarte lichtmetalen velgen + banden (2.225). Allemaal fijn en mooi natuurlijk. Maar zo van het schap is deze allround auto al helemaal compleet en perfect in orde.

Volvo vervolmaking
Ter informatie: viercilinder turbomotor met dus 253 pk, elektromotor 87 pk, 8-traps automaat, 0-100 km/u 5,9 seconden, max. snelheid 180 km/u. Gemiddeld brandstofverbruik 2,4 tot 2,8 ll/100 km. En jawel ‘s avonds weer thuis plug je hem voor de volgende Volvo-dag gewoon in. Iets waar Volvo nog over kan brainstormen is de touchscreen-bediening. Voor o.a. de klimaatregeling. Als bestuurder alleen op pad moet je je ogen te lang van de weg halen en je hand wel heel vast zijn…. In Zweden is dat wellicht geen probleem. Maar in de Nederlandse verkeers-mierenhoop wel degelijk. Neemt Volvo deze tip ter harte? Het merk staat voor opperste veiligheid die hun auto’s ook bieden. Misschien een laatste Volvo vervolmaking.

Raadpleeg voor meer informatie www.volvocars.com