Volvo’s nieuwe elektrische top-SUV standaard uitgerust met LiDAR-technologie en AI-gestuurde supercomputer om nog meer levens te redden

 

Volvo Cars voorziet zijn nieuwe volledig elektrische top-SUV standaard van de meest vooruitstrevende veiligheidstechnologie. Daarmee zet het merk een nieuwe standaard op het gebied van veiligheid in auto’s en helpt het nog meer levens in het verkeer te redden.

Volvo onthult de volledig elektrisch aangedreven opvolger van de XC90 in 2022. De SUV is dan standaard voorzien van state-of-the-art sensoren, inclusief LiDAR-technologie die is ontwikkeld door Luminar Technologies, en een computer die autonoom rijden mogelijk maakt en wordt aangestuurd door het NVIDIA DRIVE Orin™ system-on-a-chip. Volvo combineert deze state-of-the-art hardware in een nieuw veiligheidspakket, met software van Zenseact en Luminar, voor de volgende generatie van Volvo’s geavanceerde technologie om aanrijdingen te voorkomen. Daarmee wil Volvo het aantal (dodelijke) ongelukken verder reduceren.

“Volgende niveau van veiligheid”
“Volvo is sinds jaar en dag toonaangevend op het gebied van veiligheid. En nu gaan we naar het volgende niveau van veiligheid in onze auto’s”, aldus Håkan Samuelsson, Chief Executive Officer van Volvo. “Doordat we deze hardware standaard toepassen, kunnen we de veiligheidsvoorzieningen aan boord van de auto steeds ‘over-the-air’ verbeteren en geavanceerde autonome besturingssystemen toepassen. En daarmee versterken we onze leidende positie op het gebied van verkeersveiligheid.”

Met het nieuwe veiligheidspakket wil Volvo het aantal ongevallen verder reduceren. De snelheid waarmee die vermindering doorzet, neemt naar verwachting steeds verder toe naarmate meer over-the-air software-updates hebben plaatsgevonden. De nieuwe technologieën zijn ook specifiek gericht op de situaties waarin nu het grootste deel van het zware blijvende letsel wordt veroorzaakt en de meeste mensen overlijden.

“Ongevallen geheel voorkomen”
“Onderdeel van onze ambitie is om steeds veiligere auto’s te bouwen en het is onze doelstelling om uiteindelijk aanrijdingen en crashes geheel te voorkomen”, zegt Henrik Green, Chief Technology Officer van Volvo. “Aangezien we onze veiligheidstechnologie steeds verder verbeteren via updates ‘over-the-air’, verwachten we dat ongevallen steeds minder voor komen en hopen we dat we meer levens redden.”

Ook als de nieuwe technologie op de markt is verschenen, gaat de ontwikkeling door en is er steeds meer mogelijk, zodat de auto de bestuurder kan verder kan ondersteunen tijdens kritieke situaties. Eerdere generaties van veiligheidstechnologie waarschuwden de bestuurder vooral voor dreigend gevaar, maar onze nieuwste generatie kan in de toekomst steeds meer ingrijpen als dat nodig is om aanrijdingen te voorkomen.

Bijkomend voordeel: lagere verzekeringspremie
Hoewel het redden van levens en het voorkomen van letsel de eerste prioriteiten blijven, ziet Volvo ook een extra voordeel in de vorm van lagere verzekeringspremies als steeds minder Volvo’s betrokken zijn bij een ongeval. Het Care Package, standaard geleverd bij elke volledig elektrische Volvo, omvat ook verzekering.

Raadpleeg voor meer informatie www.volvocars.nl