Walkenhorst Motorsport met BMW in DTM

 

Het Duitse team Walkenhorst Motorsport, dat met Total al jarenlang een trouwe partner heeft, maakt dit jaar de stap naar de DTM. De renstal zet daarbij de BMW M6 GT3 in, het model waarmee het team uit het Noord-Duitse Melle nabij Osnabrück al vele internationale successen behaalde. Na eerdere aankondigingen van teams met Audi, Ferrari, McLaren en Mercedes brengt dit het aantal merken in de DTM nu al op vijf.

Walkenhorst Motorsport wordt geleid door Henry Walkenhorst, zelf een prima amateurcoureur die ook met GT3’s goed uit de voeten kan en die tevens leiding geeft aan acht BMW-dealerbedrijven in Noord-Duitsland. Het team werd opgericht in 2009 en behaalde eerst successen op de Nürbrgring, alvorens de stap te zetten naar de internationale racerij.

Ook dat pakte succesvol uit: in 2018 wonnen Philipp Eng, Christian Krognes en Tom Blomqvist in een BMW M6 GT3 van het team – voorzien van de kleuren van Total – de 70e editie van de Total 24 Hours of Spa. Sinds twee jaar wordt Walkenhorst Motorsport door BMW officieel ondersteund bij de deelname aan de Intercontinental GT Challenge. Dat leidde vorig seizoen tot het winnen van de kampioenstitel bij de rijders dankzij onze landgenoot Nicky Catsburg en de Braziliaan Augusto Farfus.

(auteur: René de Boer/Rebocar)