Formule 1, Nyck de Vries debuteert in Formule 1…

Formule 1, Nyck de Vries debuteert in Formule 1…

Nyck de Vries debuteert in Formule 1…

 

De voor Mercedes F-E zo succesvol rijdende Nederlander Nyck de Vries (wereldkampioen F-E 2022) zal aanstaande vrijdag (20 mei) in de eerste vrije training voor de Spaanse Formule 1 Grand Prix (Barcelona) uitkomen voor het Williams team. Zoals bekend rijdt de Britse stal met Mercedes-motoren. Hét debuut voor Nyck waarop hij zich intens verheugt. ‘Het is een bijzondere kans voor mij om Formule 1 echt te leren kennen. Spreekt vanzelf dat ik alles zal geven om voor het traditierijke Williams én voor Mercedes en mijzelf een goed debuut te realiseren!’

Formule E, René Rast naar McLaren Formula E Team?

Formule E, René Rast naar McLaren Formula E Team?

René Rast naar McLaren Formula E Team?

 

De droom van René Rast (op foto met drinkfles) om met Audi in de toekomst LMDH Prototypes te gaan rijden is uiteengespat. McLaren-baas Zak Brown was persoonlijk onder de indruk van de feedback en de data die men bij Mercedes geanalyseerd heeft toen de populaire drievoudige DTM kampioen voor Audi in de FE reed. Hij zou bij McLaren hoog op de lijst staan aangezien de Belg Stoffel Vandoorne zo goed als zeker aan het eind van het seizoen richting DS Techeetah vertrekt! De stoelendans in de FE is nu al volop in beweging.

Bron: Willem J Staat

EuroNascar, Liam Hezemans maakt indruk tijdens EuroNASCAR 2 debuut op Circuit Ricardo Tormo

EuroNascar, Liam Hezemans maakt indruk tijdens EuroNASCAR 2 debuut op Circuit Ricardo Tormo

Liam Hezemans maakt indruk tijdens EuroNASCAR 2 debuut op Circuit Ricardo Tormo

 

Liam Hezemans, na opa Thieu, Toine, Mike en Loris, de vijfde telg uit het geslacht Hezemans heeft dit weekend tijdens de openingswedstrijden van de EuroNASCAR-wedstrijden in Valencia een uitstekende indruk achtergelaten. Uitkomend voor het team van Hendriks Motorsports eindigde de Nederlander direct bij zijn debuut afgelopen zaterdag als zesde in het 33 auto’s sterke startveld. In de tweede wedstrijd reed Liam direct podium nadat winnaar Tziortis een tijdstaf van 10 seconden kreeg opgelegd. Vanuit de karts waren dit de allereerste wedstrijden op vier wielen voor Liam. Dit belooft veel voor de toekomst. EuroNASCAR 2 wedstrijden werden door Vladimiros Tziortis en de populaire Italiaanse You Tuber Alberto Nasko gewonnen.

Bron: Willem J Staat

Formule E, De Vries wint 2e race Berlijn

Formule E, De Vries wint 2e race Berlijn

De Vries wint 2e race Berlijn

 

Waar Nyck de Vries op zaterdag (P10) geen rol van betekenis speelde tijdens de eerste race op het circuit van Berlijn, greep hij op zondag zijn kans door de overwinning te pakken van de tweede race na een zeer goede start (P3). Zijn teamgenoot Stoffel Vandoorne kende een goed weekend door op beide dagen als derde te finishen en blijft aan de leiding van kampioenschap met 111 punten. Nyck de Vries staat momenteel zesde met 65 punten. Een plekje hoger staat Robin Frijns met 81 punten die op zaterdag als 12e over de finish kwam en op zondag als 5e.

Formule E, McLaren neemt Mercedes F-E team over!

Formule E, McLaren neemt Mercedes F-E team over!

McLaren neemt Mercedes F-E team over!

 

Pal voordat de Formule-E race in Berlijn van start ging maakten McLaren en Mercedes bekend dat het Britse Formule 1 team per 2023 de eigenaar wordt van het Mercedes F-E team waarin de Nederlander Nyck de Vries en de Belgische coureur Stoffel Vandoorne deelnemen. McLaren debuteert met deze overname in de Formule-E. Hoe het er voor beide Mercedes F1 rijders per volgend jaar dan uitziet is nog onbekend. Nyck is er rustig onder. ‘We moeten alles afwachten, voorlopig concentreer ik mij op een succesvol afmaken met het Mercedes F-E team van dit seizoen.’ De Fries is geregeld te zien in Mercedes-AMG pit-box bij Toto Wolff en zijn Formule 1 crew. Hij is als reserverijder aangesteld. Mercedes’ topmanagement heeft overigens laten weten dat het Sterren-merk nog jaren in de Formule 1 actief blijft. Mercedes-Benz wil (hun doel) in 2030 nog uitsluitend elektrisch aangedreven personenauto’s op de markt brengen.

ELE Rally ligt Bob de Jong goed

ELE Rally ligt Bob de Jong goed

ELE Rally ligt Bob de Jong goed

 

De ELE Rally ligt rallyrijder Bob de Jong goed. Al drie keer was de rallyrijder uit Essen de concurrentie te snel af in deze Brabantse klassieker. En evenzo vaak leidde de zege in de ELE Rally tot een hoge klassering in het Nederlands kampioenschap. Vorig seizoen werd de Hyundai-rijder opnieuw tot kampioen gekroond, mede dank zij een overtuigende overwinning in de ELE Rally. Na een recent zeer goed verlopen test op Niederrhein is Bob de Jong net als zijn navigator Erik de Wild positief gestemd over de kansen in de oudste nog bestaande rally van Nederland: “We gaan zeker strijden voor de zege!”

“De ELE Rally is goed georganiseerd, kent vele mooie klassementsproeven en de sfeer is altijd leuk, met enthousiaste officials en sportief publiek,” aldus Bob de Jong aan de vooravond van de 57e editie van de ELE rally. Omdat er een lange pauze was tussen JACK’s Drenthe en de ELE Rally werkte de 36-jarige Bob de Jong onlangs met zijn team van DDG Motorsports een eendaagse test op Niederrhein af om aan de laatste afstellingen te werken. “We konden wat experimenteren met de wagenhoogte en het bleek dat we met een 3 mm hogere afstelling een betere balans wisten te creëren,” aldus de Hyundai-coureur. “Ook de nieuw ontwikkelde competitiebrandstof van Panta levert duidelijk meer trekkracht op.” De technische performance van de Hyundai i20 is mede dank zij de ondersteuning van Eurol, Michelin en Van Dijck Racing Fuels de afgelopen tijd verbeterd. “De samenwerking met onze technische partners vormt een belangrijke basis voor ons succes,” zegt regerend Nederlands Rallykampioen De Jong.

Tijdens de 57e ELE Rally zal de naam van Hyundai-dealer Content Autogroep de voorruit sieren: “Wij zijn als Hyundai-dealer in Eindhoven vereerd dat de Nederlands kampioen met onze naam op de auto rijdt. Met Hyundai hebben we een sterk merk in huis dat uitblinkt qua innovatie en duurzaamheid. We steunen Bob de Jong dan ook van harte bij zijn deelname in onze regio.” Bob de Jong is uiteraard blij met de steun van Content Autogroep: “Wij zijn content met de betrokkenheid van de Hyundai-dealers. Daarom zorgen wij graag regionaal voor de nodige aandacht en met de prestaties en de betrouwbaarheid van de i20 versterken wij het sportieve imago van Hyundai.”