Lewis Hamilton verliest respect….

Lewis Hamilton verliest respect….

Lewis Hamilton verliest respect….

George Russell

Nog eventjes en zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Lewis Hamilton verliest alle respect. Niet alleen binnen zijn Mercedes-AMG F1 team (o.a. bij Toto Wolff, teammanager/aandeelhouder) en bij de twee andere aandeelhouders, Daimler en INEOS, maar ook en vooral bij zijn fans. De Brit eist zoals we allemaal weten een verhoging van zijn toch al astronomisch hoge jaarsalaris. Het gaat, volgens ons bekend, liefst om 45 miljoen in een tijd dat bijna iedereen centjes moet tellen om zijn/haar bedrijf en/of privé-leven in stand te kunnen houden. Eigenlijk schandalig dat Hamilton niet inbindt tijdens deze wereldwijde door Corona veroorzaakte pandemie. Waarschijnlijk gokte hij dat hij met zijn vorig jaar behaalde zevende titel onmisbaar zou zijn voor MercedesAMG F1.

Maar hij heeft de domme pech dat George Russell in Bahrein zómaar instapte (Lewis met Corona in quarantaine) en in feite zómaar in een voor hem nauwelijks bekende auto de race (zonder pech te hebben gekregen) zou hebben gewonnen! Er zijn dus meer Lewis’jes moet het Sterrenteam toch wel hebben gedacht. Maandenlang al touwtrekken tussen werkgevers en werknemer over een nieuw contract! Hóe finisht dit verhaal voor partijen?! En wánneer?

Frederik Vesti 2e reservecoureur….

Frederik Vesti 2e reservecoureur….

Frederik Vesti 2e reservecoureur….

 

De 19-jarige Deense coureur Frederik Vesti is door het Formule 1 team van Mercedes-AMG vandaag officieel benoemd tot 2e test/reservecoureur. Als een van de stamcoureurs, het zij Lewis Hamilton of Valtteri Bottas, zou uitvallen heeft George Russell de eerste kans om als reserverijder in te stappen. Vesti voelt zijn inspanningen om hoger op te komen in de autosport met als uiteindelijk doel de Formule 1 beloond en is dolgelukkig met zijn plaats bij het wereld-kampioensteam. In 2019 was Vesti de beste coureur in de Regionale Europese Formule 3 serie. In de FIA International Formule 3 behaalde hij vorig seizoen met het Prema-team drie overwinningen en eindigde als vierde in het klassement. Frederik Vesti staat bekend als een rustige en zeer ambitieuze coureur die veel opzijzet om zijn targets in de autosport te behalen. Als tevens uitstekende PR persoon past de Deen, ook en vooral qua uitstraling, goed in het plaatje van het Duitse Mercedes. Samen met George Russell zou Vesti het team van jong bloed kunnen voorzien na opstappen van Hamilton cq Bottas! (2021 contract Mercedes/Hamilton hangt nog steeds ‘niet ondertekend’? in de lucht!).

Bernie roert zich…..

Bernie roert zich…..

Bernie roert zich…..

 

De voormalige baas van de Formule 1, Bernie Ecclestone, roert zich onder andere tegenover de Duitse media (Blick) over het ‘oponthoud’ van de ondertekening nieuw contract tussen Mercedes-AMG F1 team en zevenvoudig titeldrager Lewis Hamilton. Volgens de Brit ‘met pensioen’ wordt er een spel gespeeld om in deze rustige fase van de Formule 1 toch de aandacht van media en fans te trekken. De ‘jonge’ vader van een vorig jaar geboren zoontje gelooft zelfs dat er al langer een mondeling of zelfs een ondertekend contract tussen beide partijen bestaat. De Britse op 7 januari jl. 36 jaar geworden coureur wil, zoals we meermaals al schreven, in elk geval een achtste titel behalen om het recordaantal van zeven (op naam van Michael Schumacher) te overtreffen. Bernie, 90 jaar sinds oktober 2020, noemt de vertraging een goed uitgekiende en getimede Show!

Toyota toont nieuwe GR10 Hybrid-hypercar

Toyota toont nieuwe GR10 Hybrid-hypercar

Toyota toont nieuwe GR10 Hybrid-hypercar

 

In het komende seizoen vervangen de nieuwe hypercars de LMP1-prototypes in de hoogste divisie van het FIA WK lange-afstandsracen (WEC), met de 24 Uur van Le Mans als onbetwist hoogtepunt. Toyota neemt het in het eerste jaar op tegen de privéteams ByKolles en Glickenhaus, terwijl in de loop van 2022 Peugeot zijn opwachting maakt. Medio januari toonde Toyota voor het eerst beelden van de nieuwe auto.

De Toyota GR10 Hybrid is de raceversie van de toekomstige hypercar van Toyota. De raceauto wordt aangedreven met behulp van technologie uit de Toyota TS050 Hybrid, waarmee Toyota Gazoo Racing drie jaar op rij de 24 Uur van Le Mans won. De aandrijving bestaat uit een 3,5 liter V6-twinturbomotor met een vermogen van 680 pk op de achterwielen en een 272 pk sterke elektromotor op de voorwielen, waarbij het gecombineerd vermogen zoals voorgeschreven in het reglement wordt beperkt tot 680 pk. De rijdersbezetting van het team bleef ongewijzigd met de regerend wereldkampioenen Mike Conway, Kamui Kobayashi en José María López in de auto met het startnummer 7 en Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima en Brendon Hartley in de nummer 8.

De Nederlandse coureur Nyck de Vries is test- en reserverijder van het team, terwijl er bij Toyota Gazoo Racing met Rob Leupen als teamdirecteur, John Litjens als hoofd chassis en John Steeghs als teammanager nog meer Nederlanders op strategische posities actief zijn.

(auteur: René de Boer/Rebocar)

Porsche-succes in Dubai

Porsche-succes in Dubai

Porsche-succes in Dubai

 

Het team GPX Racing, gehuisvest in de Verenigde Arabische Emiraten, heeft met zijn Porsche 911 GT3 R de 16e editie van de 24-uursrace van Dubai gewonnen. De auto werd bestuurd door de beide Franse Porsche-fabrieksrijders Mathieu Jaminet en Julien Andlauer, de twee Franse routiniers Alain Ferté en Frédéric Fatien en de jonge Zimbabwaan Axcil Jefferies. Het kwartet won met een ronde voorsprong op de Audi van het Belgische team WRT en de Mercedes-AMG GT3 van het Duitse team HRT. De overwinning van GPX Racing betekende de zesde zege voor Porsche in de 24-uursrace van Dubai, een record.

Nederlands succes was er voor het team NKPP Racing by Bas Koeten Racing, dat met ‘gentlemen drivers’ Harry Hilders, Roeland Voerman, Gijs Bessem en Bob Herber de Porsche 911 Cup-klasse won. Jeroen Bleekemolen, die met het Duitse team MRS GT-Racing in actie kwam, eindigde samen met zijn teamgenoten als derde in de Porsche Cup-klasse. Regerend Supercup- en Duits Carrera Cup-kampioen Larry ten Voorde reed voor het Duitse team Profildoors by Huber Racing en eindigde als vierde in de klasse.

(auteur: René de Boer/Rebocar)

Davide Brivio naar Alpine F1 team

Davide Brivio naar Alpine F1 team

Davide Brivio naar Alpine F1 team

 

Na de opstap van Cyril Abiteboul heeft het Alpine F1 team (voortgevloeid uit het Renault F1 team) de uit de MotoGP-wereld bekende en succesvolle Davide Brivio als Race Director aangetrokken. Brivio heeft met het merk Yamaha (o.a. met Rossi) en later met Suzuki grote triomfen behaald in de MotoGP. Vorig jaar met de wereldtitel. Het management van het nieuw benaamde Formule 1 team verwacht veel van Brivio. Eerder haalde men al Laurent Rossi binnen als CEO van Alpine. Alonso zegt verheugd te zijn: ‘Davide heeft bewezen een team te kunnen leiden en naar topniveau te brengen.’