F1 Grand Prix Emilia Romagna: Tegenslag voor MAX

F1 Grand Prix Emilia Romagna: Tegenslag voor MAX

F1 Grand Prix Emilia Romagna:
Tegenslag voor MAX

 

Niet alleen voor MAX betekenden de vrijdagtrainingen op Imola tegenslag. In feite ging het Red Bull Racing helemaal niet zo best af. In de ochtend raakte MAX zijn nieuwe teamgenoot Sergio Pérez in de clinch met Alpine coureur Esteban Ocon. Beide belandden in de grindbak en Rode vlaggen onderbraken de sessie. Max was zeer snel maar Bottas en Hamilton versloegen de Nederlander nipt. De middagsessie verliep voor MAX desastreus. Met zijn Red Bull reed hij hard (laatste bocht voor de indraai naar het rechte stuk) over de kirbs. Een beschadigde aandrijfstang (wás de stang al beschadigd en misschien de oorzaak?) dwong hem zijn auto langs de baan te laten staan. Ook deze sessie wonnen de Mercedes-AMG mannen in dezelfde volgorde als vanochtend. MAX 14e, Pérez klauterde deze sessie wat op.

Grand Prix van Miami een stukje dichterbij na akkoord Gemeenteraad

Grand Prix van Miami een stukje dichterbij na akkoord Gemeenteraad

Grand Prix van Miami een stukje dichterbij na akkoord Gemeenteraad

 

Een Formule 1 race in Miami is een stukje dichterbij gekomen. De gemeenteraad is akkoord gegaan met een nieuw compensatieplan voor de omwonenden. Al jaren wil men graag een tweede Grand Prix van Amerika en dan vooral in de stad Florida. Een eerder initiatief om de race in Miami Dade County te houden werd dor de buurt tegengehouden De organisatie heeft een plan ingediend om de buurt tevreden te houden. Dat voorstel is door de gemeenteraad aangenomen. In dit plan is onder andere opgenomen dat de Grand Prix niet op de openbare weg komt, dat geen enkel sessie op een schooldag voor 14:30 uur zal starten en dat er niet na zonsondergang geraden mag worden. Ook zullen er geluidsschermen geplaatst worden, komt er een steunpakket van enkele miljoenen en krijgen de omwonende korting op de toegangskaartjes.

Formule 1 Afwijkend Tijdschema Grand Prix Emilia Romagna!

Formule 1 Afwijkend Tijdschema Grand Prix Emilia Romagna!

Formule 1
Afwijkend Tijdschema Grand Prix Emilia Romagna!

 

Komend weekend is de tweede Formule 1 race van dit seizoen op Imola, Grand Prix Emilia Romagna. In verband met de begrafenisceremonie aanstaande zaterdag 17 april rond de op 9 april jl. overleden Britse Prins Philip (99, 2 maanden voor zijn 100e verjaardag!) heeft de FIA het tijdschema van het raceweekend aangepast. Concreet: vrijdagtrainingen ochtend van 11.00 tot 12.00 uur, middag van 14.30 tot 15.30 uur. Op zaterdag volgt de derde training, van 11.00 tot 12.00 uur en de kwalificatie is die middag van 14.00 tot 15.00 uur. Race-zondag worden geen wijzigingen verwacht.

Tom Coronel gaat ook Europees: dubbel programma en alles met Audi

Tom Coronel gaat ook Europees: dubbel programma en alles met Audi

Tom Coronel gaat ook Europees: dubbel programma en alles met Audi

 

Naast zijn al eerder aangekondigde deelname aan de FIA WTCR – World Touring Car Cup gaat Tom Coronel dit jaar ook van start in de TCR Europe Series, de Europese competitie voor toerwagens volgens het TCR-reglement. Net als in de mondiale serie rijdt Coronel ook in de TCR Europe met een Audi RS 3 LMS, die wordt ingezet door het Belgische team Comtoyou Racing. “Lekker, nog eens zeven weekeinden met elk twee races erbij, de agenda loopt weer vol”, verheugt Coronel zich ook op het Europese programma. “Vorig jaar was ik de coureur die wereldwijd de meeste TCR-races gereden heeft en ik heb er bepaald niks tegen als dat dit jaar weer zo is!”

De afgelopen jaren combineerde Tom Coronel de deelname aan de FIA WTCR al met een campagne in de Europese serie, waarin hij een aantal malen op het podium eindigde. “Toen ik dan ook met mijn vaste partners in onderhandeling was voor de WTCR voor dit jaar, zeiden meerdere van hen: ‘En de Europese serie dan? Dat is toch ook een goed programma?’”, vertelt Coronel. “Alle partijen waren enthousiast en zo kregen we ook dit verhaal weer voor elkaar. Daar ben ik natuurlijk erg blij mee!”

Voor het eerst ook in TCR Europe met Audi
Anders dan in de voorgaande seizoenen, toen Coronel in WTCR en TCR Europe met twee verschillende merken en voor twee verschillende teams reed, houdt hij het nu voor beide series op Audi, ingezet door het Belgische team Comtoyou Racing van Jean-Michel Baert. “Ik voel me bij Comtoyou Racing uitstekend thuis en ook Chris Reinke, verantwoordelijk voor de klantensport bij Audi, maakte er bepaald geen geheim van dat hij mij ook graag met Audi in TCR Europe wilde zien”, aldus Coronel. Het kleurenschema van de auto wordt hetzelfde als in het WTCR, terwijl hij ook in beide series in actie komt met het startnummer 32, verwijzend naar het 32e seizoen waarin hij in de autosport actief is.

In de WTCR behoort Coronel tot het selecte gezelschap van vier coureurs die met de dit seizoen debuterende nieuwe generatie van de Audi RS 3 LMS in actie komen. In de Europese serie zal hij daarentegen nog met het voorgaande model van de succesvolle Audi-toerwagen rijden. “De nieuwe is nog voorbehouden aan het WTCR”, legt hij uit. “Maar ook het voorgaande model is goed voor successen, dat is de afgelopen jaren wel gebleken!” De auto waarmee Coronel dit jaar in de TCR Europe rijdt, is dezelfde Audi als waarmee zijn Franse teamgenoot Nathanaël Berthon het afgelopen jaar in de WTCR reed. “Mijn WTCR-Audi van vorig jaar was niet meer beschikbaar, want die is verkocht aan iemand in Polen die perse mijn auto wilde hebben. Maar de auto van Nathanaël is ook prima, tenslotte heeft die er ook mee gewonnen en podiumplaatsen behaald!”

Seizoensstart op succesvol terrein en races in eigen land
Het seizoen van de TCR Europe start tijdens het weekeinde van 7 tot en met 9 mei op de Slovakia Ring. Bekend én succesvol terrein voor Tom Coronel: “Drie van mijn overwinningen in de WTCR heb ik daar behaald. Daar zouden we dus ook nu goed moeten kunnen scoren!” Na een optreden op Circuit Paul Ricard in het Zuid-Franse Le Castellet volgt van 18 tot en met 20 juni een raceweekeinde op CM.com Circuit Zandvoort. “Met de WTCR heb ik al op Zandvoort gereden, maar met de TCR Europe nog niet, dus dat is wel heel gaaf”, aldus Coronel. Eind juli is er een optreden op het circuit van Spa-Francorchamps in het voorprogramma van de 24-uursrace. Na de zomerpauze zijn er races op de Nürburgring, Monza en het Circuit de Barcelona-Catalunya. “Anders dan in voorgaande jaren kan ik het volledige seizoen rijden, zodat ik ook kan meestrijden om de titel”, zegt Coronel. Ook van de races van Tom Coronel in de TCR Europe Series wordt verslag gedaan op televisie bij RTL7 in het programma World of Tom Coronel Racing (WTCR).

TCR Europe 2021 kalender:
07-09 mei, Slovakia Ring, Slowakije
28-30 mei, Circuit Paul Ricard, Frankrijk
18-20 juni, CM.com Circuit Zandvoort, Nederland
29-31 juli, Circuit Spa-Francorchamps, België
03-05 september, Nürburgring, Duitsland
24-26 september, Monza, Italië
08-10 oktober, Circuit de Barcelona Catalunya, Spanje

Comeback van Stan van Oord met overwinning in Supercar Challenge

Comeback van Stan van Oord met overwinning in Supercar Challenge

Comeback van Stan van Oord met overwinning in Supercar Challenge

 

Na ruim een jaar zonder races presteerde Stan van Oord het toch om direct zijn eerste wedstrijd te winnen. Onder zware weersomstandigheden én in een voor hem geheel onbekende auto bleef de coureur uit Woudrichem zelfs een veel krachtigere Lamborghini en een dikke BMW voor, om als tweede van het gehele veld en eerste in zijn klasse over de finish te komen. Ook de tweede race verliep uitstekend, maar door de extra lange pitstop die Van Oord en zijn teamgenoot Dennis de Borst moesten maken was een derde podiumplek nu het maximaal haalbare.

In 2018 en 2019 werd Stan van Oord samen met Dennis de Borst kampioen in de divisie Supersport 1 van de Supercar Challenge. In 2020 reed Van Oord geen enkele race en ook voor 2021 zag het er niet naar uit dat hij achter het stuur van een raceauto zou gaan plaatsnemen. “Dennis belde me kort voor dit weekend en zei dat ik vrijdag 9 april om half acht op Circuit Zandvoort moest zijn. Hij bleek het samen met mijn vader toch voor elkaar te hebben gekregen dat we konden rijden. Dat was natuurlijk een waanzinnig fijn bericht.”

Van Oord werd destijds kampioen in de Febo Racing SEAT Cupra TCR, maar vorig seizoen was De Borst overgestapt naar een Hyundai i30N TCR. “Ook een fantastische auto, maar veel Spartaanser dan de SEAT. De Hyundai is echt gebouwd als raceauto en het is veel harder werken omdat niet alles elektronisch geregeld is. Daarom had ik de testdag op vrijdag echt nodig om deze auto te leren kennen.”

In de kwalificatie bleek het op slicks niet mogelijk om naar poleposition te rijden, Van Oord moest zich tevreden stellen met de derde startpositie in zijn klasse. “We hebben daarom maar een regendansje gedaan”, lacht Stan. En met succes, want tijdens de hele eerste race stonden de hemelpoorten open.

Dennis de Borst reed een fantastische eerste stint, bleef dicht bij de GT’s en wist een voorsprong van 17 seconden naar de nummer twee in Supersport 1 op te bouwen. Helaas kwam net voor de rijderswissel de safetycar in de baan en daardoor werd de hele voorsprong teniet gedaan. Van Oord nam tijdens de safetycarperiode het stuur over en dat had dan wel weer het voordeel dat het hele veld dicht bij elkaar kwam.

Toen de groene vlag kwam kon Van Oord al snel weer de leiding in zijn klasse nemen en bovendien zat hij kort achter de GT’s. Het lukt hem op de kletsnatte baan zelfs om de Lamborghini te passeren en zo reed hij op de tweede positie achter de BMW Z4 van Daan Meijer. “Ik had in de aanval kunnen gaan, maar na communicatie met mijn team besloten we geen risico’s te nemen.” Zo passeerde Van Oord als eerste in zijn klasse de finish met ruim een minuut voorsprong op de nummer twee.

“Ik ben op dit moment erg blij met elke race die ik rijd. Gelukkig heb ik een aantal mensen om me heen die me dat vertrouwen en de kans geven om toch te kunnen racen. Als mij die mogelijkheid geboden wordt moet ik er voor zorgen dat ik er sta en dat ik scoor. Twee weken geleden kreeg ik de kans van Rob Nieman om in te stappen en samen met zijn Spirit Racing Team scoorden we een mooi podium in de NES 500 op de Hockenheimring. Afgelopen weekend stond ik samen met Dennis weer tweemaal op het podium, dus ik scoor in 2021 maar liefst 100%. Maar het blijft, vooral vanwege COVID-19, op dit moment erg moeilijk en ik hoop dat we het jaar samen met Dennis bij Ferry Monster Autosport af kunnen maken. Eind mei in Hockenheim ben ik er, samen met Dennis, zeker bij. We hebben nu zes weken tijd om dat rond te krijgen, maar we moeten het daarna echt van race tot race bekijken. En dat geeft niets, ik zit sowieso in een luxe positie dat ik deze sport kan en mag bedrijven. Samen met mijn vader doe ik dit nu al zeven jaar en hij zegt altijd ‘het gaat lukken en het komt goed.’ Tot op heden is hem dat ook gelukt en dat is top!”

De volgende races van de Supercar Challenge vinden op 23 mei plaats op het circuit van Hockenheim in Duitsland. Daar zal Stan van Oord weer alles in het werk stellen om een goed resultaat te behalen.

Junior Wojtowicz winnaar eerste weekend in Mazda MX-5 Cup op Circuit Zandvoort

Junior Wojtowicz winnaar eerste weekend in Mazda MX-5 Cup op Circuit Zandvoort

Junior Wojtowicz winnaar eerste weekend in Mazda MX-5 Cup op Circuit Zandvoort

 

De Openingsraces van seizoen 2021 in de Mazda MX-5 Cup zijn gewonnen door de Belg Filip Wojtowicz. De Junior uit het team van Polyparts Rent – Champions Lubes won de tweede race op zondag, zijn eerste winst in de Cup, nadat hij in de ochtend in de eerste race al de derde plek wist te bemachtigen. Pim van Riet was de beste bij de senioren in de Gold Cup met twee podiumplekken. Oud-kampioen Marcel Dekker won de eerste race vanaf de laatste startplek.

Het was nat tijdens de eerste actie op de baan die er toe doet in zo’n raceweekend, namelijk de kwalificatie op zaterdagmiddag, na twee vrije trainingen in de ochtend op een droge en licht natte baan. De 15 auto’s stonden daarom allemaal op regenbanden en de rondetijden kwamen dan ook niet onder de 2:09 uit. Vrijwel de hele 20 minuten was het András Király die in zijn IL Motorsport auto bovenaan de lijst stond. Na zes ronden had hij een tijd lang de beste tijd in 2:09.993. Totdat Sam van Norel het op z’n heupen kreeg en met nog een halve minuut op de klok Király van z’n troon stootte in 2:09.392. Király probeerde het nog wel maar met geel in de baan lukte hem dat niet meer. Derde werd Wojtowicz en vierde Van Riet.

De twee races van elk 30 minuten op zondag werden, in tegenstelling tot de regenachtige zaterdag, gereden in de lentezon op droog Zandvoorts asfalt. Bij de start van de eerste race stond de top tien zoals gebruikelijk in omgekeerde volgorde op de grid, waardoor rookie en enige vrouwelijke coureur Rianne Bergman van Johan Kraan Motorsport van pole mocht vertrekken, met naast zich Bob van Riet en op P3 John Hoogland. Dekker moest als 16e en laatste starten in deze race omdat hij zich de dag ervoor niet had gekwalificeerd. De oud-kampioen deed wat van hem verwacht werd en reed zo snel naar voren dat hij vanaf ronde 3 de kop al overnam van Király, met daarachter Van Riet. Dekker bleef de hele race aan kop, gevolgd door van Riet. Bij vrijwel elke bocht was het de vraag of Van Riet, met zijn fel oranje Mazda MX-5 de auto van Dekker kon passeren. Naarmate de race vorderde nam Dekker echter steeds meer afstand van Van Riet en reed zijn auto na 16 ronden uiteindelijk als eerste over de finishlijn. Met een achterstand van 0,654 seconden eindigde Van Riet knap als tweede met daarachter Wojtowicz, Dominique Kraan en Martin Huisman. Király had pech doordat zijn auto tijdens de race in een noodloop sprong, waardoor hij niet hoger eindigde dan de 8e positie.

Polesitter Van Norel had een mindere start dan Király naast hem waardoor de laatste als eerste de Tarzan indook en meteen de leiding nam. Dekker moest opnieuw als laatste starten en lag na eén ronde al op plek negen. Aan kop ontspon zich als vanouds weer een heerlijke strijd, deze keer tussen Király, Van Riet, Wojtowicz en Kraan. Gedurende de race werd een paar keer van leider gewisseld, in het begin waren het met name Király en Van Riet maar later ook Wojtowicz die aan kop reden. Met nog 6 minuten op de klok was het Van Riet die de leiding nam en weg leek te lopen van de rest. Dat lukte hem niet en Király nam de kop weer over, met in zijn kielzog Wojtowicz.

In de laatste minuut van de race en dus ook in de laatste ronde was het toch de jonge Belg die als eerste over de streep ging, op slecht 0,118 seconde gevolgd door Király, Van Riet en Kraan. Dan was er een gat van zo’n 8 seconden naar Dekker, die het deze race niet lukte om van de staart naar de kop te rijden. Bovendien kreeg hij na afloop een straf van de wedstrijdleiding voor het veroorzaken van een aanrijding, waardoor hij twee plaatsen werd teruggezet in de uitslag.

Van Norel verdiende een extra punt met zijn poleposition en Dekker deed dat met de snelste ronde in de derde ronde van zijn spectaculaire eerste race met een tijd van 1:54.277. In de tweede race ging die eer in de zesde ronde naar Wojtowicz met een tijd van 1:54.095.

Wojtowicz is de winnaar van het eerste raceweekend, want hij is de eerste leider in de tussenstand van het kampioenschap met 36 punten. Vier punten daarachter staat Van Riet, gevolgd door Dekker met 30 punten. Kraan is vierde met 26 en Király vijfde met 25 punten.

Omdat Wojtowicz in de Juniorcup rijdt is hij daar ook meteen de nieuwe leider, gevolgd door Kraan en De Bruijn. Van Riet leidt de dans bij de Gold Cup, gevolgd door Huisman.