Sergio Pérez in 2022…

Sergio Pérez in 2022…

Sergio Pérez in 2022…

 

Het lijkt alleen nog officieel bevestigd te moeten worden. Sergio Pérez, de huidige teammaat van Max Verstappen bij Red Bull Racing, zou zijn stoeltje ook in 2022 mogen behouden. De Mexicaan die momenteel het etiket ‘wat wisselend qua prestaties’ draagt wordt volgens Dr. Helmut Marko beter en beter. Bovendien kunnen MAX en Sergio het goed met elkaar vinden. Dat is een basis om samen verder te gaan. Laten we hopen dat Sergio MAX meer ruggensteun kan geven in de komende races. MAX helpen op weg naar zijn eerste titel.

Twee podiumplekken in Londen voor Nyck de Vries

Twee podiumplekken in Londen voor Nyck de Vries

Twee podiumplekken in Londen voor Nyck de Vries

 

Het was een spannende middag voor het Mercedes-EQ Formula E Team op de tweede dag in Londen: Nyck de Vries stond dit weekend voor de twee keer op het podium en Stoffel Vandoorne zakte na een incident terug van P1 naar P15.

Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries zetten de snelste tijden neer in hun respectievelijke kwalificatiegroepen en bereikten daarmee de Super Pole-sessie waarin Stoffel zijn vierde pole position in de Formule E behaalde. Nyck kwalificeerde zich als vierde op het grid. Nyck vocht zich tijdens de race omhoog naar P2 en bleef de hele race strijden om de eerste plaats op het podium. Na een veelbewogen race, met twee safety car-periodes, eindigde hij op de tweede plaats en stelde hij zijn tweede podiumplek van het weekend veilig.

In een wedstrijd boordevol actie leidde Stoffel het veld vanaf pole position, tot ongeveer halverwege toen Oliver Rowland in een poging Stoffel in te halen zijn auto raakte waardoor hij uiteindelijk op P15 eindigde. Stoffel had al meerdere posities heroverd op het moment dat hij contact maakte met een andere auto. Dit kostte hem nog een paar plaatsen. Aan het einde van de race klasseerde hij zich als vijftiende.

Nyck de Vries (95 punten) staat na het voorlaatste raceweekend van het seizoen 6 punten hoger dan landgenoot Robin Frijns (89 punten) en leidt het rijderskampioenschap.

De seizoensfinale van het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap 2020/21 vindt plaats in Berlijn op 14 en 15 augustus.

Nyck de Vries:
“Dit is mijn tweede podiumplek van het weekend, maar uiteindelijk ben ik wel een beetje teleurgesteld dat ik vandaag tweede ben geworden. Maar ik leef vooral mee met mijn teamgenoot Stoffel, die naar mijn mening de overwinning verdiende maar werd uitgeschakeld door Oliver Rowland. Toch kun je in dergelijke gevallen niets doen. Al met al hadden we wat pech met de safety car, omdat we net toen deze op de baan kwam de Attack Mode hadden geactiveerd. Dat maakte me kwetsbaar na de herstart en toen lag Lucas di Grassi ineens voorop, vechtend om de leiding. Dit verbaasde me echt, want hij had daar niet mogen zijn. Uiteindelijk waren Alex Lynn en Mahindra Racing de terechte winnaars. Ik heb alles
gegeven, maar helaas was het onmogelijk om naast hem te komen en een nieuwe aanval uit te voeren.”

Stoffel Vandoorne:
“Natuurlijk ben ik enorm teleurgesteld. Het was een zware middag voor me vandaag. Ik startte vanaf pole position, leidde de race lange tijd en had alles onder controle. Nu geen punten hebben, is voor mij buitengewoon frustrerend. Ik heb met Oliver gesproken en hij heeft de volledige verantwoordelijkheid voor het incident op zich genomen. Het positieve aan vandaag is echter dat mijn auto fantastisch was. Ik had de race onder controle en was in staat om een voorsprong te nemen wanneer dat nodig was om de Attack Mode te activeren. Om dan zoveel punten te verliezen en ook nog een potentiële overwinning te missen, doet gewoon echt veel pijn. Deze punten zijn enorm belangrijk in dit kampioenschap, vooral in een seizoen dat al zo spannend is.”

Tom Coronel bekroont reis naar Brazilië met winst in één-uursrace

Tom Coronel bekroont reis naar Brazilië met winst in één-uursrace

Tom Coronel bekroont reis naar Brazilië met winst in één-uursrace

 

Voor Tom Coronel had zijn korte reis naar Brazilië niet succesvoller kunnen zijn. Hij was door het Braziliaanse Cobra Racing Team uitgenodigd om samen met Rodrigo Baptista, de vaste rijder in de Audi RS 3 LMS van het team, deel te nemen aan de één-uursrace van de TCR South America-serie op het circuit van Curitiba. Na een technisch probleem in de kwalificatie moest Baptista van achteraan starten, maar in de race maakte hij al veel plaatsen goed en uiteindelijk maakte Coronel het karwei af, waarna hij als winnaar over de eindstreep kwam. “Winnen is altijd prachtig, en zeker in Brazilië. Een geweldig succes”, zei Coronel.

Tijdens de trainingen tekende zich al af dat Coronel dit weekeinde op Curitiba zeker tot de kandidaten voor een goede klassering behoorde. De eerste training sloot hij als snelste af en ook in de tweede vrije training eindigde hij samen met zijn teamgenoot Rodrigo (Digo) Baptista bovenaan. “Dat bood perspectief. In de derde training reden we een long-run die ook heel goed uitpakte. Bovendien was het fijn om hier weer te rijden, een leuk circuit waaraan ik goede herinneringen heb, lekker hobbelig, flinke kerbstones waar je lekker overheen kunt rammen, dat ligt me wel”, zei Coronel.

In de kwalificatie kon hij de goede lijn uit de trainingen echter niet voortzetten: een technisch defect zorgde ervoor dat de motor van de Audi niet boven de 4.000 toeren uitkwam, waardoor Coronel geen rondetijd neer kon zetten. Dat betekende dat de technici van het team op zaterdagavond nog aan de slag moesten. “Gelukkig hebben ze het probleem verholpen”, stelde Coronel op zondagochtend voorafgaand aan de warm-up vast. “Er was een probleem met een sensor, waardoor de auto automatisch in het noodloopprogramma schakelde, maar het is allemaal opgelost. Wel jammer dat ik geen kwalificatie kon rijden, maar als geheel voelt het prima. Ik heb het team ook geholpen met wat onderdelen die ik van mijn Europese team Comtoyou uit België heb meegenomen. Bovendien was mijn vaste engineer José Azevedo met mij meegereisd, die heeft ook enorm geholpen, en Matthieu Lefèvre, een andere engineer van Comtoyou, die op afstand veel waardevolle adviezen gegeven heeft.”

De race ging over een afstand van 40 ronden. De strategie was dat Baptista de start en de eerste helft van de wedstrijd voor zijn rekening zou nemen en dat Coronel dan na 21 ronden zou instappen. “Dat ging allemaal goed”, berichtte Coronel. “Het is Baptista’s kampioenschap, dus hij mocht starten. Een rijder vooraan kreeg een drive-through, een andere kreeg een lekke band, dus dat hielp al goed. Bovendien konden we profiteren va safety-cars. Uiteindelijk kwam mijn teamgenoot als tweede de pits binnen voor de rijderswissel. De pitstop was niet fantastisch, maar wel goed genoeg om niet teveel tijd te verliezen. Daarna kon ik redelijk goed aanhaken, vijf seconden achter de leider en vervolgens kon ik het gaatje mooi dichtrijden. Ik was wel wat voorzichtig voor de eerste twee ronden, vooral met lage bandenspanning, maar dat werkte goed. Ik zette de rijder voor me goed onder druk en kon zo twee ronden voor het einde een aanval plaatsen en de leiding overnemen. Daarna wonnen we uiteindelijk de race, een prachtig gevoel, ook voor het team van Cobra.”

Voor Coronel was de reis naar Brazilië dus zeker de moeite waard.“ Ik ben super blij dat ik deze kans gekregen heb, waarvoor ik Nonô Figuereido, de teambaas, Digo Baptista, mijn teamgenoot en iedereen van het Cobra Racing Team hartelijk wil bedanken! Natuurlijk hadden we wat geluk met die safety-car-situatie waardoor alles weer bij elkaar kwam, maar het werkte in ieder geval wel en dat is waar het om gaat. Ik heb gezegd dat ik met een beker naar huis zou komen en dat is gelukt, en nog de allergrootste ook. Lekker!”

Ook voor Nonô Figuereido was er uiteraard alle reden tot tevredenheid: “Ik ben heel blij, voor het team, voor Tom, voor Rodrigo. Ze hebben het fantastisch gedaan, Tom heeft ons het hele weekeinde heel goed geholpen. Ik ben heel trots om hem in het team te hebben. We zijn nu tweede in het kampioenschap met nog zes races te gaan, een prima positie!” Voor Coronel staan komend weekeinde de volgende twee races van de TCR Europe Series op het programma op het circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen.

Audi toont RS Q e-tron voor de Dakar Rally

Audi toont RS Q e-tron voor de Dakar Rally

Audi toont RS Q e-tron voor de Dakar Rally

 

Bijna een jaar na het oorspronkelijke concept idee is Audi Sport gestart met het testen van de Audi RS Q e-tron. Met dit innovatieve elektroprototype neemt Audi in 2022 voor het eerst deel aan de Dakar-rally.

De deelname is uniek: Audi wil als eerste autofabrikant een geëlektrificeerde aandrijflijn met een krachtige hoogvoltageaccu inzetten die, indien nodig, tijdens het rijden door een energie-omvormer met een efficiënte TFSI-motor is op te laden. Audi strijdt tijdens Dakar tegen conventioneel aangedreven concurrenten en gaat in een van ‘s werelds zwaarste rally’s voor de algehele overwinning.

Honda in zorgen

Honda in zorgen

Honda in zorgen

 

Honda maakt zich zorgen om de tweede motor waarmee afgelopen zondag MAX Verstappen zo zwaar crashte. ‘Als die motor op Hongarije problemen geeft hebben we een optie om terug te grijpen naar de eerste motor van dit seizoen ófwel een derde motor in te zetten. Echter een derde motor betekent dat die nog 13 races zou moeten functioneren.’ Aldus de woordvoerder van het technische Honda team.

Valtteri Bottas out?

Valtteri Bottas out?

Valtteri Bottas out?

 

Valtteri Bottas stond er op het podium in Silverstone (3e) timide bij. Misschien wist hij al dat zijn team Mercedes-AMG zijn stoeltje in 2022 aan een andere kandidaat zal geven waarmee Valtteri’s vervolg van zijn Formule 1 carrière op het spel staat. Zijn teammanager Toto Wolff houdt zich bij vragen wie er volgend jaar naast Lewis Hamilton komt rijden nog op de vlakte. Er wordt beweerd, en wij denken er ook zo over, dat de dagen voor Valtteri zijn geteld. Hij heeft geen F1 titel kunnen behalen en zijn manager voerde al onderhandelingen met Frédéric Vasseur van het Alfa Romeo F1 team. Daar zou Kimi Räikkönen eventueel zijn zitje moeten of willen overdragen. Maar net als hij heeft ook Antonio Giovinazzi nog geen vervolgcontract voor 2022. Het kan erop duiden dat Mercedes-AMG in 2022 voor een andere 2e rijder kiest. Hamilton gaf vorige week aan Valtteri graag als teammaat te willen behouden. ‘Ik heb nog nooit zo’n fijne collega gehad.’ George Russell, die nu bij Williams/Mercedes rijdt, lijkt de meest geschikte kandidaat voor Mercedes. Dat bewees hij toen hij de door Corona gevelde Hamilton in diens Mercedes een race mocht vervangen. Misschien stond Valtteri er daarom zo verslagen bij in Silverstone.