Tulpenralley 2021

Tulpenralley 2021

Tulpenralley 2021

 

De 67e Tulpenrallye zit er weer op! Maar liefst 29 maanden na de voorgaande editie in mei 2019 zijn wij gestart in Bordeaux. Het was voor iedereen een bijzondere rally. Zo was het daglicht aanzienlijk korter en hadden wij mondkapjes en QR-codes paraat. Wij besloten om de startvolgorde zo aan te passen dat alleen de Sporting en Expert laat op de dag in het donker reed. Soms werd de starttijd verkort door twee equipes in dezelfde minuut te starten. Voor Marshalls op de TC’s en bij testjes was het deze rally flink frisser dan in mei.

De stemming zat er vanaf het eerste moment van deze Tulpenrallye direct goed in. Bijna alle deelnemers hadden zich ingeschreven voor de Route de la Tulipe des Châteaux.

Vrijwilligers, partners, sponsors, organisatie en deelnemers hebben er samen een prachtige week van gemaakt. Wij kijken uit naar de 68e Tulpenrallye, van 8 tot en met 14 mei 2022.

Formule 1, Sebastian Vettel gridstraf….

Formule 1, Sebastian Vettel gridstraf….

Sebastian Vettel gridstraf….

 

Ook voormalig viervoudig Formule 1 kampioen Sebastian Vettel moet er aan geloven! Bij de Aston Martin coureur is inmiddels een vierde Mercedes-motor ingebouwd. Reglementair, zoals bekend, mag een rijder per seizoen maar 3 motoren ‘verslijten’. De Duitser moet aanstaande zondag in Austin USA (als straf) achteraan starten. Dat wordt dus pushen voor hem. Hij is tot nu toe de vijfde met Mercedes power rijdende coureur die dit overkomt in dit seizoen.

Bob de Jong met Erik de Wild aan de start in Rally Twente

Bob de Jong met Erik de Wild aan de start in Rally Twente

Bob de Jong met Erik de Wild aan de start in Twente

 

Met zijn recente klinkende overwinning in de ELE Rally is voor regerend Nederlands kampioen Bob de Jong de titelstrijd toch een doel geworden in dit vreemde rallyseizoen, dat pas in juli in gang werd geschoten met de GTC Rally, die ook al een prooi werd voor de Hyundai-rijder. Met twee overwinningen en een tweede plaats staat de 35-jarige coureur er goed voor, maar moet hij in de twee resterende wedstrijden wel finishen en het liefst op een van de ereplaatsen. In de ELE Rally nam De Jong afscheid van zijn jarenlange trouwe navigator Bjorn Degandt; in de Twente Rally op zondag 31 oktober neemt de ervaren Erik de Wild plaats op de hot seat in de Hyundai i20 R5.

In oktober 2017 reed Bob de Jong voor het eerst met de Hyundai i20 R5; dat was in de CONRAD-Twente Rally. Nu vier jaar later en als regerend Nederlands Rallykampioen staat hij op zondag 31 oktober als een van de favorieten aan de start van de op een-na-laatste rally van het seizoen. De strijd in het Open Nederlands Rallykampioenschap is heftiger dan ooit, met vier aan elkaar gewaagde rallyrijders. Bob de Jong neemt het in zijn Hyundai i20 R5 op tegen twee Skoda-coureurs: Kevin van Deijne en Gert Jan Kobus en tegen Jim van den Heuvel, die in een VW Polo rijdt. Alle vier komen ze uit in de R5 klasse, met auto’s die net iets onder de in het WRC gebruikte auto’s presteren. Met nog 5 andere R5’s aan de start, waaronder de verrassende Belgische winnares van 2019 Melissa Debackere (Skoda), belooft de Twentse ronde van het Nederlands Kampioenschap op voorhand een spannende wedstrijd te worden. “Voor mij zal het vooral ook in het teken staan van de nieuwe samenwerking met navigator Erik de Wild, waar ik erg naar uitkijk,” aldus Bob de Jong, die met twee overwinningen en een tweede plaats er relatief het beste voorstaat in de titelstrijd: “maar ik moet nog wel twee goede resultaten scoren in Twente en eind november in Drenthe.”

De 46-jarige Erik de Wild uit Dalfsen is blij met de kans die hij krijgt om met Bob de Jong te rijden: “Het kan gek lopen; een paar jaar geleden was ik als navigator van Hermen Kobus de grote concurrent van Bob en Bjorn (Degandt), en nu neem ik plaats in de hot seat. Erg verrassend, maar een leuke uitdaging.” Voor de Projectleider Interieurbouw is rallysport al twee decennia zijn grote hobby, naast mountainbiken. Zijn grootste successen behaalde Erik de Wild met Hermen Kobus, waar hij in 2017 en 2018 Nederlands kampioen werd en in 2017 de Eurol R5 Rally Challenge won. “Ondanks dat Bob en ik zeer ervaren zijn zullen we gewenningstijd nodig hebben om elkaar in rallytaal en gewoontes te leren begrijpen. Hoe sneller we dat voor elkaar krijgen hoe sneller we kunnen duelleren met de concurrentie. In Twente spelen vooral de weersomstandigheden vaak een rol, maar ik hoop en verwacht dat we na de eerste proeven al snel progressie kunnen laten zien om mee te strijden om de ereplaatsen.”

Tijdens de CONRAD-Twente Rally zal de naam van Hyundai-dealer Autogroep Twente opnieuw de voorruit van de Hyundai i20 van Bob de Jong sieren. “Wij zijn het garagebedrijf voor de regio Twente met vestigingen in Almelo, Hengelo en Enschede. Met Hyundai hebben we een sterk merk in huis dat uitblinkt qua innovatie en duurzaamheid. We steunen Nederlands rallykampioen Bob de Jong graag bij zijn deelname in onze regio!” De CONRAD-Twente Rally start zondag 31 oktober om 10:22 uur en de finish is om 17:30 uur voorzien; er staan 12 klassementsproeven op het programma over een totale lengte van 134 km. De 4 klassementsproeven Hoeve, Stepelo, Bentelo en Zeldam worden elk 3 keer verreden. Start- en finish vinden plaats in het Service Park dat is gesitueerd op het parkeerterrein van Thales in het High Tech System Park-Zuid in Hengelo. Voor meer informatie kijk op www.twenterally.nl.

Spannende finaleraces BMW Racing Cup in Zandvoort

Spannende finaleraces BMW Racing Cup in Zandvoort

Spannende finaleraces BMW Racing Cup in Zandvoort

 

De afsluiting van een bijzonder geslaagd eerste volledige seizoen in de BMW Racing Cup vond plaats op het circuit van Zandvoort. Na een natte kwalificatie verbeterde het weer zienderogen en werd besloten om meteen al de eerste race op de droogweer slicks-banden van Michelin te starten. Onder zonnige omstandigheden vonden de twee laatste wedstrijden van het seizoen plaats. Het ‘jonge’ podium van de tweede race toont aan dat de BMW Racing Cup ook een goede broedplaats is voor jong race talent.

Omdat de baan hier en daar nog nat was moesten de deelnemers aan Race 1 eerst drie rondes achter de door Dusseldorp BMW ter beschikking gestelde snelle ALPINA BMW B3 safety car de baan droogrijden. Peter Lesscher startte van pole position en wist de race ook als winnaar te finishen. Danny Kroes, die samen met wielrenner Niki Terpstra een equipe vormde op de Dusseldorp BMW, die normaal bestuurd wordt door de verhinderde Bernhard van Oranje, wist zich op plek 2 te nestelen, voor de als 5e gestarte Roger Grouwels. Na de verplichte pitstops pakte Grouwels de tweede plaats voor Nigel Schoonderwoerd, die de eerste race de complete race-afstand voor zijn rekening nam. Rijderscoach Paul Meijer: “Nigel moet zoveel mogelijk rijden en laat hier met zijn derde plaats zien dat hij met de snelsten mee kan komen.”

Bij de start van Race 2 was Roger Grouwels goed weg en nam hij resoluut de leiding, voor Peter Lesscher en Niki Terpstra. Maar Flynt Schuring kwam snel opzetten. Vlak voor de pitstops pakte Schuring de koppositie, om die vervolgens niet meer af te staan. Roger Grouwels kwam tegen het einde van de race onder druk te staan van zijn zoon Jules, terwijl de van plaats 10 gestarte Alexander Goddijn aan een opmars bezig was. In de laatste ronde schoot Roger Grouwels van de baan, en schonk daarmee de tweede plaats aan zoon Jules. Zo kreeg de BMW Racing Cup een jong slotpodium, met de 15-jarige Flynt Schuring als winnaar, de 25-jarige Jules Grouwels op de tweede plaats en Alexander Goddijn (26) op het laagste treetje. Kampioenen werden Henk Maassen van de Brink en Robin Vogel (AM-categorie) en Paul Meijer (Pro-AM), die een test in de LMP3 auto van DayVtec Engineering op het circuit van Zandvoort als prijs in ontvangst mochten nemen.

Tijdens deze finaleraces viel de BMW Racing Cup de eer te beurt om voor het wereldwijd bekende Nederlandse tijdwaarnemingsbedrijf MyLaps te testen met een nieuw GPS tracker systeem, waarmee de coureurs ook met gekleurde LED-lampjes attent gemaakt kunnen worden op de vlagsignalen. Ook zou dit systeem de wedstrijdleiding exacte data kunnen geven over snelheden van de deelnemende auto’s op elk punt van het circuit, of bijvoorbeeld over het overschrijden van track limits.

Na dit succesvolle seizoen wordt er uiteraard ook naar de toekomst gekeken en de organisatie van de BMW Racing Cup kondigde niet alleen een programma met 7 races voor 2022 aan, maar ook een aantrekkelijk winterprogramma met track days en races in Spanje (Monteblanco en Aragon) en Portugal (Portimão). Menig deelnemer heeft daar wel oren naar en ook was een veel gehoorde opmerking tijdens de geanimeerde nazit in Bernie’s: “volgend jaar zijn we er zeker weer bij – deze cup-racerij is verslavend!”

 

Jeroen en Sebastiaan Bleekemolen samen in Indianapolis 8 Hour

Jeroen en Sebastiaan Bleekemolen samen in Indianapolis 8 Hour

Jeroen en Sebastiaan Bleekemolen samen in Indianapolis 8 Hour
Regelwijziging tijdens race voorkomt zeker lijkende overwinning

 

Jeroen en Sebastiaan Bleekemolen stonden dit weekend voor het eerst in lange tijd weer samen aan de start van een race. Tijdens de Indianapolis 8 Hour leek een zege in de GT4 binnen handbereik, maar een wijziging in de regels tijdens de race gooide roet in het eten. Uiteindelijk moest de #54 Porsche 718 Cayman GT4 CLUBSPORT MR van Black Swan Racing genoegen nemen met de derde plaats. Teamgenoot Tim Pappas was zo kwaad dat hij uit protest niet met de broers Bleekemolen naar het podium ging.

Door een strategisch uitmuntende race wist de formatie een voorsprong van twee ronden te nemen. Jeroen Bleekemolen legt uit wat er daarna gebeurde. “Tijdens de rijdersbriefing is ons verteld dat ze geen wave-by’s zouden gaan doen. Auto’s met een ronde achterstand zouden tijdens een safety car niet voorbijgelaten worden. Wij hebben daar onze strategie op aangepast en dat plan werkte uitstekend. Tijdens de race besloten ze toch om auto’s op achterstand voorbij te laten, waardoor onze voorsprong verdween. Normaal ben ik voorstander van die wave-by regel, het hoort bij Amerikaans racen, maar ze moeten niet tijdens de race de regels gaan veranderen.”

“Tot dat moment hebben we de race gedomineerd”, zo gaat Jeroen verder. “We waren slimmer dan de rest en ik twijfelde er niet aan dat we de overwinning uit handen zouden geven. Hier kun je niet op inspelen. Daardoor raakten we onze voorsprong van twee ronden kwijt. Onze auto was oké, maar door de balance of performance niet super snel. Het was wel echt leuk om weer samen met Sebastiaan te rijden en super om terug op Indianapolis te zijn. Het is een uniek circuit. Uiteindelijk mochten we wel naar het podium, maar we gingen natuurlijk voor de overwinning.”

Broer Sebastiaan baalde eveneens van het mislopen van de overwinning, maar had zeker genoten van zijn eerste race in Amerika in 6 jaar tijd. “Het was een fantastische race en een heel mooi event, maar wat een slagveld was het. Het was heel heftig als GT4-auto in een veld met veel GT3-auto’s. Super om weer terug in Amerika te zijn. De Europese racewereld is klein, maar de Amerikaanse ook. Ik kwam veel dezelfde mensen tegen als destijds in 2015. Het was mooi om weer samen met Jeroen te rijden. We zijn heel goed op elkaar ingespeeld. Er is geen onderling haantjesgedrag en we hoeven onszelf niet naar elkaar te bewijzen. Alles is gericht op het eindresultaat. Het maakt niet uit wie er achter het stuur zit. Jeroen is zo slim op strategisch gebied. Op dat vlak kunnen maar weinig coureurs aan hem tippen.”