Formule 1, Nyck de Vries in rechtszaak betrokken…

Formule 1, Nyck de Vries in rechtszaak betrokken…

Nyck de Vries in rechtszaak betrokken…

 

Vastgoedmagnaat Jeroen Schothorst zou (volgens goede bronweergave) in 2018 een bedrag van 250.000 euro aan coureur Nyck de Vries (rechts op foto in gesprek met Sergio Pérez) hebben geleend. Met de bedoeling om diens Formule 2 seizoen te kunnen bekostigen. Onderdeel van de overeenkomst zou zijn op jaarlijkse basis 3% rente door De Vries te betalen aan Schothorst + 50% van zijn (eventuele) Formule 1 inkomsten aan hem af te dragen. In de deal zou ook vermeld staan dat aan De Vries, indien hij eind 2022 niet over een Formule 1 stoeltje zou beschikken, het totaalbedrag van 250.000 euro zou worden kwijtgescholden. Schothorst meent dat de coureur in 2022 wel degelijk over een Formule 1 zitje heeft beschikt terwijl De Vries meent dat dit geen stamstoeltje betrof maar slechts een inzet van hem als reservecoureur. (Voor Williams reed De Vries in 2022 een Grand Prix als invaller voor Albon). Op 3 februari buigt de rechtbank zich over het geschil. Schothorst zou ook alle bestaande contractdocumentatie van De Vries op tafel willen hebben. Hij vindt kennelijk dat de coureur niet voldoende transparant is geweest. Hetgeen De Vries tegenspreekt. Geen leuk begin voor de Dutchman bij AlphaTauri waar hij in maart als stamcoureur debuteert. Mocht Schothorst in het gelijk worden gesteld dan dient De Vries 50% van zijn honorarium bij AlphaTauri aan hem af te dragen.

Formule 1, Ook zo benieuwd?

Formule 1, Ook zo benieuwd?

Formule 1, Ook zo benieuwd?

 

Vanaf begin februari zullen de meeste Formule 1 teams acte de présence geven. Hun 2023 wagens voorstellen, hun coureurs in de spotlights zetten. MAX zijn team Red Bull Racing heeft als datum 3 februari op de agenda staan. De launch vindt plaats in New York. De meeste teams volgen daarna successievelijk. Haas en Alfa Romeo hebben op dit moment nog geen datum bekendgemaakt. Het belooft een hoogst enerverend seizoen te worden waarin Max Verstappen uiteraard zal strijden om zijn derde titel op rij te bemachtigen. Langs de lijn staand denken we dan ‘Dat lukt ‘m sowieso wel.’ Maar in dit nieuwe seizoen moeten we in principe Ferrari en Mercedes-AMG niet meteen uitvlakken. De Scuderia stelde een nieuwe teambaas aan, Frédéric Vasseur, die bij Alfa Romeo door de topbaas van Ferrari werd weggeplukt om de 2023 klus te klaren. Opdracht aan de Fransman: ‘Ferrari moet eindelijk de titel behalen!’ Als er technisch en strategisch maar juist wordt gehandeld, fouten maken (bijv. aan de box) wordt vermeden en beide rijders Leclerc en Sainz met zelfvertrouwen achter het stuur hun werk optimaal doen, ja dan is er hoop voor Ferrari. Maar welke wagen is de snelste, de betrouwbaarste? Max maakt zich niet druk maar meent wel dat de job zwaarder zal zijn dan die van de twee afgelopen jaren. ‘Pas in de praktijk gaan we zien en kunnen we beoordelen wie onze belangrijkste concurrent dit jaar zal zijn.’ Mercedes-AMG teamboss Toto Wolff is meestal terughoudend in zijn verwachtingen. Dit keer echter minder. ‘Ik ga uit van het voortzetten van onze behaalde performance in de laatste raceperiode van vorig jaar. Dat leidt tot optimisme. We denken dit seizoen betere kansen te hebben met Lewis Hamilton en George Russell.’ Wolff en Hamilton tekenden nog geen vervolgcontract. ‘Daar is geen haast geboden.’ Zo meent de Oostenrijker. We zijn benieuwd en het weekend van 3-5 maart zal al veel duidelijkheid geven over de onderlinge krachtmetingen in dit nieuwe seizoen. De openingsrace is in Bahrein. Wij komen natuurlijk met de bekende RaceFan F1 ‘Start’-guide uit. Rond het eerste race-weekend. Daarin vind je werkelijk alle benodigde informatie om aan de Grand Prix’ 2023 intensief te kunnen ‘deelnemen’. Maar ook om als F1 kenner op iedereen om je heen de nodige indruk te maken. Online aangeboden én in de boekenshops.

Formule 1, Ook lanceerdatum Red Bull Racing bekend….

Formule 1, Ook lanceerdatum Red Bull Racing bekend….

Ook lanceerdatum Red Bull Racing bekend….

 

(Door Jan van Oostende//PA to Anjès)

Op 3 februari zal het team van Red Bull Racing haar nieuwe wagen, De RB19, aan het grote publiek tonen. Deze presentatie zal net als AlphaTauri in New York plaats vinden. Alleen de teams van Haas en Alfa Romeo moeten hun datum nog bekendmaken.

Formule 1, Nieuwe teambaas voor Williams F1 team

Formule 1, Nieuwe teambaas voor Williams F1 team

Nieuwe teambaas voor Williams F1 team

 

(Door Jan van Oostende//PA to Anjès)

James Vowles is de nieuwe teambaas geworden van het Williams F1 Team. Hij volgt hiermee Jost Capito op. James Vowles is geen onbekende in de F1. Vowles komt bij het team van Mercedes vandaag, daar was hij hoofd strategie. Vowles treed in dienst op 20 februari aanstaande vlak voor de driedaagse wintertest in Bahrein.

Formule 1, Williams maakt presentatie datum bekend

Formule 1, Williams maakt presentatie datum bekend

Williams maakt presentatie datum bekend

 

(Door Jan van Oostende//PA to Anjès)

Maandag 6 februari zal het Formule 1 team van Williams de wagen voor het nieuwe seizoen presenteren. Naar alle waarschijnlijkheid zal dan ook de opvolger van Jost Capito bekend worden gemaakt.