Hyundai i10 5 MT Premium + TT Een echte uitspringer!

Hyundai i10 5 MT Premium + TT Een echte uitspringer!

Hyundai i10 5 MT Premium + TT
Een echte uitspringer!

 

(by Anjès Verhey//Foto’s Rob Verhey en PR)

Temidden van soortgelijke auto’s springt de Hyundai i10 er met zijn soepele lijn en sportief gevormde front behoorlijk uit in het straatbeeld. Zijn two-tone kleurenschema en de stavaste wijze waarop de auto over de weg gaat doen de rest. Opvallend en chique. Zover voor wat zijn uitwendige kwaliteiten aangaat.

Kwaliteit laat zich niet horen!
Een auto is immers veel meer dan wat je zoal ziet. Eerst maar voor en achter instappen: via niet te klein bemeten portieren die zich bijna geruisloos (kwaliteit laat zich niet horen) na openen laten sluiten. Beweeg- en leefruimte voldoende. Ook voor de langere mens. Op het stevige maar niet te harde meubilair, dat ‘vlekvrij’ in gemêleerd grijs met zwart is afgewerkt. ‘Gewoon’ mooi.

Geen sportieve waarden…
Bij het wat meer dan normaal snel bochten nemen in de traploos verstelbare stoel zittend heb je net voldoende steun. Over snelheid gesproken. Van de kleine 1.0 liter driecilindermotor (67 PK) in deze leeg nog geen 1.000 kilo wegende auto mag je geen sportieve waarden verwachten. Toch zul je, mits beschikkend over een vlotte schakelhand en dito koppelingsvoet, verbaasd zijn over de willigheid waarmee hij voor zijn doen ‘sportieve’ prestaties wil leveren. Bij ‘felle’ acties ondersteunt de kwieke motor je akoestisch.

Super zuinig!
Je geniet van een goed overzichtelijk en van duidelijke informatie voorzien dashboard. Je leest een bijna onwaarschijnlijk laag brandstofverbruik af, hooguit (bij de voorgeschreven snelheden in Nederland) 1 liter op 20 kilometer, fabrieksopgave én realiteit. Aldus super zuinig. Achteruitrijcamera zorgt voor extra veiligheid. Met het ‘dik’ plezierig aanvoelende multifunctie stuur dirigeer je de compacte auto (in mijn geval rollend op mooie grijsglanzende lichtmetalen wielen) nauwkeurig door druk verkeer of op snelheid (top 156 km/u) in alle relatieve rust over de autoweg. Paar minpuntje kent de Hyundai i10 ook. Bij instappen blijkt de portiergreep binnen wat ver buiten je handbereik te zijn aangebracht. De cruise control is wat omstandig bedienbaar. Om te activeren (na instellen systeem op je stuur) is het horizontale mini-greepje daartoe vrij onhandig om moeiteloos, laat staan op gevoel, te vinden.

5 jaar fabrieksgarantie inclusief
Wat mag zo’n in top uitgeruste Hyundai i10, in fraaie kleur uitgevoerde breed geschoeide uitvoering kosten? Laat je het lichtmetaal buiten beschouwing dan staat er 17.095 euro in de prijslijst. Daaronder valt tevens 5 jaar fabrieksgarantie zonder kilometerbeperking. Die mooie TwoTone Intense Blue Mica parelmoer kost 695 euro extra. Private lease Hyundai finance en zakelijk leasen is mogelijk.

Ga het beleven!
De Hyundai i10 volgt Euro 6D-ISC en stoot 115 gram CO2 per kilometer uit. Rest mij alleen nog de aanbeveling om het zelf tijdens een proefrit te gaan beleven!

Raadpleeg voor meer informatie www.hyundai.nl

De nieuwe Dacia Spring Electric

De nieuwe Dacia Spring Electric

De nieuwe Dacia Spring Electric

 

Dacia heeft de auto-industrie op zijn kop gezet met zijn economische model en zijn auto’s. Zo zorgde de Logan bij zijn lancering in 2004 voor een democratisering van de nieuwe auto, schudde de Duster het SUV-segment door elkaar en staat de Sandero in Europa op één in de verkoop aan particuliere klanten. Het model kreeg onlangs een update en zet een nieuwe maatstaf voor de essentiële, eigentijdse auto.

EEN NIEUWE r-EV-olutie
Nu begint Dacia aan een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis, met de onthulling van zijn eerste 100% elektrische model. Het startschot voor Dacia’s intrede op de markt van de elektrische stadsauto’s werd in maart 2020 gegeven met de presentatie van de Dacia Spring Electric showcar.

De productieversie van de Spring Electric wordt leverbaar als reguliere versie, plus twee versies gericht op vormen van nieuwe mobiliteit: één voor de deelautomarkt, om het delen van een elektrische auto toegankelijk te maken voor iedereen, en een bedrijfswagenversie, de ‘Cargo’, voor uitstootvrije last mile delivery (in enkele specifieke landen).

De Spring Electric is revolutionair: de goedkoopste elektrisch aangedreven stadsauto op de markt maakt elektrische mobiliteit nog toegankelijker. De vernieuwende SUV-look gaat gepaard met buitengewoon veel binnenruimte, een eenvoudige en betrouwbare elektromotor en een geruststellende actieradius. Een veelzijdige en praktische stadsauto.

Elektrische mobiliteit is langzaamaan deel gaan uitmaken van ons dagelijkse leven. In Europa is een op de vijf elektrische auto’s een product van Groupe Renault. De Groupe Renault en de Alliantie zijn pioniers op het vlak van elektrische mobiliteit en hebben in tien jaar tijd wereldwijd een unieke ervaring opgebouwd. Meer dan 30.000 medewerkers kregen een specifieke opleiding over elektrische mobiliteit.

Dacia past de elektrische mobiliteit aan zijn filosofie aan om een moderne auto aan te bieden die voldoet aan de basisbehoeften: de Dacia Spring Electric is een compacte elektrische auto, ruim, robuust en voor een ongeëvenaarde prijs.

De bestellingen voor de Dacia Spring Electric gaan in het voorjaar van 2021 van start met een eenvoudig aanbod: in de aankoopprijs is een batterij inbegrepen en er zijn twee uitrustingsniveaus.

Raadpleeg voor meer informatie www.dacia.nl

Renault MEGANE eVISION showcar

Renault MEGANE eVISION showcar

Renault MEGANE eVISION showcar

 

Renault, wereldwijd de grootste Franse autofabrikant, vervult al meer dan 120 jaar een pioniersrol. Technologische, maatschappelijke en ecologische uitdagingen geven de autosector vandaag de dag heel wat om over na te denken. De uitdagingen veranderen constant en vormen de basis voor de ontwikkelingen bij Renault.

De voorbije jaren is de auto uitgegroeid tot veel meer dan alleen een individueel vervoermiddel. De auto heeft een nieuwe dimensie gekregen en vormt een ruimte voor mobiliteit, die steeds vaker wordt gedeeld en steeds meer verbonden is. Renault was zich al vroeg bewust van deze verandering. In het begin van dit jaar gaf het merk vorm aan een droom, MORPHOZ genoemd. Deze veelzijdige, modulaire, autonome, connected en elektrische conceptcar speelde in op de nieuwe mobiliteitsbehoeften.

Vandaag schrijft Renault een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis, met een innovatieve en even baanbrekende als ambitieuze showcar: de MEGANE eVISION. Dit model blikt vooruit op een nieuwe generatie elektrische voertuigen op basis van een volledig nieuw modulair platform: CMF-EV.

De MEGANE eVISION benut optimaal de mogelijkheden van dit nieuwe platform van de Alliantie. Zo beschikt het dynamische model over een van de dunste batterijen op de markt en over een nieuwe, ultracompacte aandrijflijn die de interieurruimte ten goede komt. Het technische lijnenspel en de lichtsignatuur onderstrepen zijn moderne karakter. Hij breekt radicaal met de conventies op het gebied van gebruik, verhoudingen, design en energie-efficiëntie.

Bovendien zal de MEGANE eVISION snel realiteit worden, want de productieversie van deze showcar wordt al in 2021 voorgesteld.

Raadpleeg voor meer informatie www.renault.nl

Renault introduceert drie nieuwe E-TECH hybridemodellen

Renault introduceert drie nieuwe E-TECH hybridemodellen

Renault introduceert drie nieuwe E-TECH hybridemodellen

 

Met de ARKANA E-TECH Hybrid, CAPTUR E-TECH Hybrid en MEGANE Hatchback E-TECH Plug-in Hybrid breidt Renault het aanbod van hybridemodellen verder uit. De introductie van het 12-volt micro-hybride start-stopsysteem voor de ARKANA en CAPTUR completeert het motorengamma, dat alle mogelijke niveaus van elektrificatie biedt en voldoet aan alle behoeften, terwijl de auto’s toch bereikbaar zijn voor een breed uiteenlopend publiek.

Expertise uit de Formule 1
Renault is een pionier en na tien jaar nog steeds toonaangevend op het gebied van elektrische aandrijving. Met de ervaring en expertise die Renault in de Formule 1 heeft opgedaan, ontwikkelt het dynamische en efficiënte hybride aandrijflijnen voor een steeds groter modellengamma in het hart van de markt van populaire auto’s.

E-TECH technologie
De E-TECH Hybrid technologie is ontwikkeld en gepatenteerd door Renault. De technologie combineert twee elektromotoren, een innovatieve transmissie zonder koppeling en een verbrandingsmotor. De batterij in de E-TECH Plug-in Hybrid heeft een grotere capaciteit, zodat de auto in de dagelijkse praktijk veel grotere afstanden geheel elektrisch kan rijden.
Met de hybridetechniek van Renault is het mogelijk om:

.tot 80% van de ritten in de stad elektrisch af te leggen en tot wel 40% minder brandstof te verbruiken met de E-TECH Hybrid motoren.
.tot wel 65 kilometer in stadverkeer puur elektrisch te rijden en buiten de stad te genieten van elektrisch rijden met snelheden tot 135 km/u met de E-TECH Plug-in Hybrid aandrijflijn.

De E-TECH aandrijftechnologie biedt alle voordelen van elektrische aandrijving: geluidloos starten en het regenereren van energie en het vullen van de batterij bij vertragen en remmen.

Raadpleeg voor meer informatie www.renault.nl

BMW gaat weg bij Nedcar…

BMW gaat weg bij Nedcar…

BMW gaat weg bij Nedcar…

 

Per 2023 gaat vooraanstaand autofabrikant BMW weer in eigen fabrieken haar auto’s bouwen. Nedcar wordt hiervan de dupe. Het is vrij onverwacht triest nieuws voor het bedrijf in Born dat op dit moment de bouw van verschillende modellen voor BMW onder dak heeft. De directie stelt zich echter hoopvol en positief op. Meent dat men de kans moet aangrijpen om Aziatische fabrikanten van elektrische personenauto’s aantrekken om de bouw van hun modellen in Born onder te brengen. Dat zou wellicht goed nieuws na slecht nieuws kunnen betekenen voor het grote aantal werknemers bij Nedcar waarvan anders de banen op de tocht komt te staan.

Audi: de zekerheid van vier jaar garantie

Audi: de zekerheid van vier jaar garantie

Audi: de zekerheid van vier jaar garantie

 

In Nederland wordt elke nieuwe Audi met benzine- of dieselmotor voortaan standaard geleverd met een garantietermijn van vier jaar. Dat betekent dus nog langer genieten van zorgeloos Audi-rijplezier.

De nieuwe garantietermijn van vier jaar voor Audi’s met een verbrandingsmotor bestaat uit twee elementen. Na de fabrieksgarantie van twee jaar treedt automatisch de officiële Audi Extra Garantie in werking. Ook deze is geldig in heel Europa. Voor de Extra Garantie geldt een kilometerbeperking van 100.000 kilometer, maar de dekking is in lijn met die van de fabrieksgarantie. Mocht zich in die periode onverhoopt een defect voordoen als gevolg van een materiaal- of fabricagefout, dan wordt het euvel kosteloos hersteld en worden de loon- en materiaalkosten vergoed, zonder een vorm van eigen risico. De garantie van vier jaar hoort bij de auto. Als deze binnen de garantieperiode wordt verkocht, kan dus ook de nieuwe eigenaar er een beroep op doen. Om in aanmerking te komen voor de officiële garantie, dient de Audi in kwestie volgens fabrieksvoorschrift te zijn onderhouden. Alle garantievoorwaarden zijn hier te vinden.

Altijd inbegrepen: Audi Mobiliteitsservice
Nog een element dat bijdraagt aan het zorgeloze rijplezier van een nieuwe Audi: klanten die via de Nederlandse Audi-organisatie een nieuwe auto aanschaffen, profiteren ook van twee jaar gratis Mobiliteitsservice. Daarmee is pechhulp onderweg gegarandeerd – in heel Europa. Door het onderhoud van die Audi uit te voeren bij een officiële Audi-dealer, wordt deze Mobiliteitsservice gratis verlengd tot de volgende serviceafspraak.

Nog meer zekerheden
Naast vier jaar garantie en de Mobiliteitsservice zijn er nog meer Audi-zekerheden. Voor alle Audi-modellen met een volledig verzinkte carrosserie geldt een carrosseriegarantie van maar liefst twaalf jaar (zes jaar voor andere modellen). Daarnaast is drie jaar lakgarantie van toepassing. En bij de elektrisch aangedreven e-tron-modellen – inclusief zes jaar onderhoud – en hybridemodellen is de hoogvoltageaccu acht jaar gegarandeerd (maximaal 160.000 km).

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten.

Raadpleeg voor meer informatie www.audi.nl