De EQS: het eerste elektromodel in de luxeklasse

De EQS: het eerste elektromodel in de luxeklasse

De EQS: het eerste elektromodel in de luxeklasse

 

De EQS is de eerste volledig elektrische luxe limousine van Mercedes-EQ. Hiermee geeft Mercedes-EQ een nieuwe definitie aan dit autosegment. De EQS is ook het eerste model dat gebaseerd is op de modulaire architectuur voor elektrische modellen in het luxe- en topsegment. Door de combinatie van technologie, design, functionaliteit en connectiviteit weet de EQS zowel de bestuurder als de passagiers te overtuigen. De eerste modellen die op de markt komen, zijn de EQS 450+ met 245 kW/333 pk en de EQS 580 4MATIC met 385 kW/524 pk. De verbruikscijfers volgens WLTP: EQS 450+ stroomverbruik gecombineerd: 20,4-15,7 kWh/100 km, CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km; EQS 580 4MATIC stroomverbruik gecombineerd: 21,8-17,4 kWh/100 km, CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km.

In het kader van Ambition 2039 streeft Mercedes-Benz ernaar om over minder dan twintig jaar een CO¬2-neutraal modellengamma aan te bieden. Al in 2030 wil de onderneming meer dan de helft van zijn auto’s met een elektrische aandrijflijn (xEV) verkopen – hiertoe behoren volledig elektrische auto’s en plug-in hybrids. Op veel gebieden denkt Mercedes-Benz vandaag al aan morgen: de nieuwe EQS is ontworpen om in alle opzichten duurzaam te zijn. De auto’s worden CO2-neutraal geproduceerd met grondstofbesparende materialen, zoals vloerbekleding gemaakt van gerecycled garen. Mercedes-Benz houdt namelijk rekening met de volledige waardeketen, van de ontwikkeling en toeleveranciers tot de eigen productie. Mercedes-Benz AG heeft zijn doelstellingen op het gebied van klimaatbescherming laten bevestigen door het Science Based Targets Initiative (SBTI). Met veel nauwgezet detailwerk en op basis van het purpose-design hebben de aerodynamica-experts in nauwe samenwerking met de designers een Cw-waarde van 0,20 kunnen realiseren, een nieuw record. Dit maakt van de EQS de meest aerodynamische productieauto ter wereld. Daarvan profiteert vooral de actieradius. Het is ook een van de beste modellen als het gaat om het geluidsniveau aan boord tijdens het rijden. Het zeer lage windgeruis draagt daar in belangrijke mate toe bij.

De EQS legt de lat ook hoog qua recuperatie: van de maximale vertraging in het recuperatieprogramma DAuto van 5 m/s² wordt maximaal 3 m/s² gerealiseerd door recuperatie (2 m/s² door de wielremmen). Dit maakt het mogelijk af te remmen tot stilstand zonder het rempedaal te gebruiken, terwijl tegelijkertijd de actieradius profiteert van deze recuperatiestrategie en het hoge recuperatievermogen (tot 290 kW ).

Raadpleeg voor meer informatie www.mercedes-benz.nl

Lexus UX Preference Line: benzine of hybride

Lexus UX Preference Line: benzine of hybride

Lexus UX Preference Line: benzine of hybride

 

Lexus levert de Lexus UX tijdelijk als extra compleet uitgeruste Preference Line. Hiermee is de onderscheidend gelijnde crossover een stuk bereikbaarder geworden, namelijk vanaf 41.495 euro of met Lexus Private Lease vanaf 529 euro1 per maand. De nieuwe prijzen van de basisuitvoering van de premium crossover Lexus UX beginnen al bij een scherpe 39.995 euro (Lexus Private Lease: 499 euro1 per maand).

De nieuwe Lexus UX Preference Line is leverbaar als UX 200 en als UX 250h, uitgerust met Lexus Hybrid Drive. Eerstgenoemde is voorzien van een efficiënte 2,0-liter 4-cilinder benzinemotor met 127 kW/173 pk terwijl de UX 250h is uitgerust met Lexus’ geprezen hybridetechnologie, een combinatie van diezelfde benzinemotor met een krachtige elektromotor. Hierdoor valt het gemiddelde verbruik nog lager uit, namelijk 5,5 l/100 km versus 6,8 l/100 km voor de UX 200. Het systeemvermogen van de Lexus UX 250h bedraagt 135 kW/184 pk.

PRIJSVERSCHIL SLECHTS 10 EURO
Het prijsverschil tussen de UX 200 Preference Line en UX 250h Preference Line bedraagt slechts 1.900 euro. Wie opteert voor Lexus Private Lease betaalt niet meer dan 10 euro per maand extra (529 euro1 versus 539 euro1). Welke voorkeur de klant ook heeft – benzine of hybride –, de extra complete uitrusting is in beide gevallen gelijk en bestaat uit onder andere 18-inch lichtmetalen velgen, privacy glass (achterste zijruiten en achterruit), een regensensor en parkeerhulpcamera, een automatisch dimmende binnenspiegel en LED-mistlampen vóór.

STANDAARD SAFETY PACK
Lexus rust de UX Preference Line verder uit met een standaard Safety Pack. Dat bestaat uit parkeersensoren met Intelligent Clearance Sonar (ICS), Rear Cross Traffic Alert met Auto Brake en Blind Spot Monitor (dodehoekcamera’s). En net als elke Lexus UX is ook de Preference Line uitgerust met Adaptive Cruise Control, Lane Tracing Assist en een Pre-Crash Safety System.

LEXUS UX: VANAF 39.995 EURO
Door de komst van de Lexus UX 200 is de Lexus UX bereikbaarder dan ooit. De prijzen beginnen nu bij 39.995 euro voor de Lexus UX 200 (Lexus Private Lease vanaf 499 euro1). De Lexus UX Preference Line is tijdelijk leverbaar.

1 Op basis van Lexus Private Lease, 60 maanden, 10.000 km/jaar, wegenbelasting in provincie Gelderland. Bedragen inclusief btw, exclusief brandstof. (Prijs)wijzigingen en typefouten voorbehouden.

Raadpleeg voor meer informatie www.lexus.nl

SEAT steekt succesnummer Ibiza in het nieuw

SEAT steekt succesnummer Ibiza in het nieuw

SEAT steekt succesnummer Ibiza in het nieuw

 

De meest succesvolle SEAT ooit krijgt een belangrijke update. De vernieuwde SEAT Ibiza valt op door een nóg strakker uiterlijk en een revolutionair nieuw interieur met een groot display, ventilatieroosters met LED-verlichting en kwalitatieve materialen. Niet alleen zijn de connectiviteitsmogelijkheden nu nog uitgebreider, ook is de vernieuwde Ibiza veiliger dan ooit. Tegelijkertijd blijft hij zichzelf: de jeugdige uitstraling gaat samen met veel rijplezier. De marktintroductie van de vernieuwde Ibiza in Nederland staat gepland voor medio deze zomer.

SEAT heeft het strakke, jeugdige uiterlijk van de Ibiza flink opgefrist dankzij subtiele toevoegingen. Alle modellen beschikken voortaan standaard over krachtige en energiezuinige LED-verlichting. Ook de ‘handgeschreven’ typeaanduiding op de achterzijde valt direct op. De nieuwe velgen (17 en 18 inch) en exterieurkleuren vormen de finishing touch.

Gedigitaliseerd interieur, hogere kwaliteitsbeleving
De vernieuwde Ibiza heeft een nog grotere feel good-factor. Zo is het dashboard nu volledig uitgevoerd in een zacht materiaal. Ook het nieuwe multifunctionele stuur, bekleed met nappaleer (standaard in de Ibiza FR), en de fraaie bekledingsmaterialen versterken de verfijnde uitstraling. Absolute eyecatchers zijn de nieuwe ventilatieroosters met indirecte LED-verlichting, een highlight die normaliter enkel in auto’s uit hogere klassen en in modellen van premiummerken te vinden is. Afhankelijk van de gekozen uitvoering heeft deze verlichting een specifieke kleur: van warm wit tot sportief rood.

De Ibiza is ook op en top digitaal. Zo heeft hij een nieuw centraal display. De standaardversie heeft al een diameter van 8,25 inch, de optionele uitvoering meet 9,2 inch. Door de hoge plaatsing lijkt het display te zweven. Daardoor ligt het perfect in het blikveld van de bestuurder. In combinatie met de Virtual Cockpit met 10,25 inch display is het interieur van de nieuwe Ibiza volledig digitaal.

De voordelen van SEAT CONNECT
Uiteraard is de vernieuwde Ibiza is volledig connected. Met het Full Link-systeem is elke smartphone draadloos te koppelen en kan de bestuurder gebruikmaken van Apple CarPlay en Android Auto. De functies daarvan zijn intuïtief en veilig te bedienen via het infotainmentsysteem en het multifunctionele stuur. Door ‘Hola Hola’ uit te spreken, wordt de stembediening geactiveerd. Met stemopdrachten kan de bestuurder bijvoorbeeld eenvoudig navigatiebestemmingen invoeren, muziek selecteren en correcties aangeven. Twee USB C-poorten zijn standaard. Zo kunnen ook passagiers hun smartphone opladen. Dankzij SEAT CONNECT met ingebouwde eSIM is een scala aan online diensten beschikbaar die vanuit de auto of app bediend kunnen worden. Zo kan de Ibiza dankzij eCall automatisch een noodoproep uitsturen na een ongeval. Daarbij worden automatisch belangrijke gegevens meegestuurd (locatie, motortype, aantal inzittenden, etc.) om snel gerichte hulpverlening mogelijk te maken. Met de SEAT CONNECT app zijn de deuren via de smartphone op afstand te ver-/ontgrendelen en is de claxon te activeren om de auto snel terug te vinden. De app kan zelfs waarschuwen bij een poging tot inbraak. In combinatie met een navigatiesysteem stuur je bovendien ook eenvoudig reisdoelen of routes vanaf je smartphone naar de Ibiza.

Raadpleeg voor meer informatie www.seat.nl

Vernieuwde SEAT Arona: nóg meer karakter

Vernieuwde SEAT Arona: nóg meer karakter

Vernieuwde SEAT Arona: nóg meer karakter

 

Met een stevige update krijgt de SEAT Arona nu nóg meer karakter. De onderscheidend strakke looks komen in de vernieuwde versie van de compacte stads-SUV nog beter tot hun recht, zeker bij de nieuwe Xperience-uitvoering. Daarnaast heeft de Arona een nog luxer interieur, met alle voordelen van digitalisering en connectiviteit. Dankzij de geavanceerde assistentiesystemen hoort de nieuwe Arona tot de veiligste auto’s in zijn klasse. De marktintroductie in Nederland staat gepland voor medio zomer.

Dankzij diverse wijzigingen oogt de Arona nu nog strakker en sportiever. Dat komt bijvoorbeeld door de grille in 3D-design en door LED-koplampen, die nu op alle versies standaard zijn. Full LED-verlichting is optioneel leverbaar. Het nieuwe design ervan en een gewijzigde positie in de voorbumper dragen eveneens bij aan de stoere SUV-look. Aan de achterzijde vallen de nieuwe spoiler en diffuser op. Ook de handgeschreven typeaanduiding op de achterklep is nieuw. Voor het eerst is de Arona ook leverbaar in de Xperience-uitvoering. Robuuste accenten geven dit model een stoere offroad-uitstraling. Voor de Arona zijn ook nieuwe velgen beschikbaar (17 en 18 inch) en het kleurenpalet is uitgebreid met de tinten Dark Camouflage, Asphalt Blue en Sapphire Blue.

Revolutionair nieuw interieur
Het Arona-interieur met de comfortabele hoge zit krijgt een nog luxere uitstraling doordat het dashboard nu is uitgevoerd met zachte materialen én het nieuwe multifunctionele stuur, dat met nappaleder is bekleed. Ook hier is er een hoofdrol voor LED-technologie: de ventilatieroosters aan weerszijden van het dashboard zijn omringd door sfeervolle LED-verlichting. De kleur ervan is afhankelijk van de gekozen uitvoering. Diverse Arona-modellen beschikken nu ook over interieurverlichting achterin.

Het grote display van het infotainmentsysteem (standaard 8,2 inch, optioneel 9,2 inch) lijkt boven het dashboard te zweven. Door de centrale plaatsing ligt het perfect in het blikveld van de bestuurder. De Digital Cockpit met 10,25 inch display versterkt de moderne uitstraling nog eens.

Altijd online
In de Arona staat connectiviteit nu op een nog hoger niveau. Bedieningsgemak staat daarbij centraal. Dankzij het Full Link-systeem zijn smartphones eenvoudig draadloos te koppelen. De functies van Apple CarPlay of Android Auto zijn te bedienen via het multifunctionele stuur, het infotainmentsysteem én met de stem. Door ‘Hola Hola’ uit te spreken, activeert de bestuurder de stembediening. Hiermee kan bijvoorbeeld de navigatiebestemming worden ingevoerd en is verkeersinformatie op te vragen. SEAT CONNECT met ingebouwde eSim wordt standaard op de Arona. Hierdoor is eCall beschikbaar. Hiermee kan de auto automatisch een noodoproep versturen bij een ongeval. Daarbij wordt relevante informatie (locatie van de auto, aantal inzittenden etc.) meegestuurd, zodat hulpdiensten snel en gericht in actie kunnen komen. Met de SEAT CONNECT app zijn ook diverse functies van de Arona op afstand te bedienen. Zo is de auto met de smartphone op afstand te ver-/ontgrendelen. Ook heel handig: met de app kan de claxon kort worden activeren. Zo wordt het makkelijk om de Arona op een druk parkeerterrein terug te vinden.

Raadpleeg voor meer informatie www.seat.nl

Wereldprimeur voor Audi Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron

Wereldprimeur voor Audi Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron

Wereldprimeur voor Audi Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron

 

Met de Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron debuteert Audi in de klasse van de elektrisch aangedreven compacte SUV’s. De nieuwe modellen nemen het design van de Q4 concept cars over en bieden volop ruimte, innovatief bedieningsgemak en 100% connectiviteit. Deze eigenschappen koppelen ze aan een actieradius tot 511 kilometer**. De Audi Q4 e-tron is al op korte termijn te bestellen en te configureren, de Sportback-versie volgt later dit jaar. Prijzen van de Audi Q4 e-tron beginnen bij € 48.295*.

De Audi Q4 e-tron-modellen nemen het design van de Q4 e-tron concept en de Q4 Sportback e-tron concept uit 2019 over. Hun fraaie proporties danken ze onder meer aan krachtige lijnen, korte carrosserieoverhangen en grote wielen. Beide modellen zijn bovendien zeer gestroomlijnd. De Q4 e-tron heeft een Cw-waarde van slechts 0,28. De Q4 Sportback e-tron met zijn coupeáchtige daklijn laat zelfs 0,26 optekenen. Op verzoek zijn de nieuwe Q4 e-tron-modellen leverbaar met Matrix LED-koplampen. Een primeur hierbij is de keuzemogelijkheid voor vier verschillende lichtsignaturen. Aan de achterzijde zijn de lichtunits door een lichtstrip met elkaar verbonden.

Elke dag maximaal veelzijdig
De Audi Q4 e-tron-modellen zijn 4,59 meter lang. Daarmee zijn ze compact als een Audi Q3, maar bieden ze – mede door het ontbreken van een transmissietunnel – de binnenruimte van een Audi Q7 én veel ruimte voor bagage. Zo heeft de bagageruimte van de Q4 e-tron een inhoud die kan variëren van 520-1.490 liter (Sportback: 535-1.460 l). In het interieur zijn volop handige opbergplaatsen te vinden. Het totale opbergvolume bedraagt zo’n 25 liter. In de flessenhouders in de voorportieren vinden zelfs literflessen een plek.

Ook de beperkte draaicirkel van slechts 10,2 meter draagt bij aan het gebruiksgemak. De Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron kunnen bovendien aanhangers met een gewicht tot 1.000 kg trekken. Met 1.200 kg doen de vierwielaangedreven quattro-modellen daar nog een schepje bovenop.

Afhankelijk van de gekozen configuratie heeft de Q4 e-ton een maximale actieradius van 511 km**. Dankzij de 125 kW-laadmogelijkheid volstaat een laadsessie van 10 minuten onder ideale omstandigheden om de actieradius met 130 kilometer te vergroten. Met de myAudi app is het laadproces te starten en te monitoren. Via de app zijn ook klimaatfuncties op afstand te bedienen.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. 

** De waarde met betrekking tot de actieradius en overige technische gegevens zijn voorlopig. Een EG-typegoedkeuring en conformiteitscertificaat met officiële waarden zijn nog niet beschikbaar. Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze indicatieve maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

*** Full operational lease op basis van 60 maanden en 10.000 km per jaar.

Raadpleeg voor meer informatie www.audi.nl

Line-up van Polestar 2 nu uitgebreid met 3 varianten

Line-up van Polestar 2 nu uitgebreid met 3 varianten

Line-up van Polestar 2 nu uitgebreid met 3 varianten

 

De line-up van de Polestar 2 wordt uitgebreid met drie nieuwe varianten. De elektrische performance fastback is nu beschikbaar met twee aandrijflijnen, twee batterijpakketten en drie optiepakketten. Met een nieuwe vanafprijs van 45.900 euro is de Polestar 2 nu bereikbaar voor een nog breder publiek, om zo de overgang naar duurzamere mobiliteit verder te versnellen.

“2021 is het jaar waarin de Polestar 2 wereldwijd echt momentum gaat krijgen”, zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. “De rijk uitgeruste Launch Edition heeft veel indruk gemaakt en nu breiden we het aanbod uit met extra versies – allemaal met het unieke design, de premium kwaliteit en veel rijplezier.”

De Polestar 2 heeft sinds zijn wereldwijde lancering in de tweede helft van 2020 veel lof ontvangen van klanten en heeft meerdere prijzen gewonnen. De nieuwste award is recent uitgereikt door Red Dot, dat de Polestar 2 heeft uitgeroepen tot ‘Best of Best’ in de productcategorie van 2021. Thomas Ingenlath vervolgt: “We zijn er bij de nieuwe versies in geslaagd om ook de goedkopere modellen hetzelfde karakter en premium gevoel mee te geven. Zelfs de meest betaalbare Polestar 2, zonder opties, is rijk uitgerust en maakt dezelfde visuele impact.”

Ook de nieuwe varianten van de Polestar 2 zetten in op duurzaamheid en progressief design. Er zijn nauwelijks verschillen tussen de uitvoeringen als het gaat om het in- en exterieurontwerp, waardoor alle versies van Polestar 2 net zo aantrekkelijk zijn. De Polestar 2 is altijd standaard uitgerust met 19-inch wielen, opvallende LED-verlichting voor en achter en de kenmerkende, frameloze spiegels van Polestar. Net als de veganistische WeaveTech-bekleding die in 2020 werd geïntroduceerd, is ook de nieuwe standaard textielbekleding gemaakt van veganistisch materiaal en verkrijgbaar in twee kleuren. De nieuwe basisuitvoering is tevens voorzien van 3D-geëtste decorpanelen, een hoogwaardig audiosysteem met acht luidsprekers, parkeersensoren vóór en achter en een achteruitkijkcamera.

Ook op het vlak van connectiviteit en digitale integratie biedt elke Polestar 2 dezelfde hoge standaard. Zo zijn alle uitvoeringen voorzien van het geroemde infotainmentsysteem, dat draait op Android Automotive OS. Het systeem heeft een centraal display van 11-inch en een bestuurdersdisplay van 12,3-inch. Ook standaard zijn de nieuwe Polestar-app, de nieuwe Polestar Digital Key en de over-the-air updates (OTA). De nieuwe Polestar-app en Polestar Digital Key worden vanaf mei 2021 ook via OTA uitgerold naar alle exemplaren die al op de weg rijden.

Raadpleeg voor meer informatie www.polestar.com