Racing Team Nederland in de 24 uur van Le Mans

Racing Team Nederland in de 24 uur van Le Mans

Racing Team Nederland in de 24 uur van Le Mans

 

Komend weekend wordt de 24 uur van Le Mans verreden. Racing Team Nederland is het enige Nederlandse team dat aan de start verschijnt van de beroemde “24 Heures”, tevens de zevende race van het FIA World Endurance Championship 2019/20.

Racing Team Nederland staat in dat WK na zes races op de derde plaats in de LMP2-klasse, na een overwinning in de 6 Hours of Fuji (Japan) en derde plaatsen in de 4 Hours of Silverstone (Engeland) en de 6 Hours of Spa-Francorchamps (België).

De 88e editie van de 24 uur van Le Mans, die vanwege COVID-19 achter gesloten deuren wordt verreden. Voor de van 13/14 juni naar 19/20 september verschoven race zou aanvankelijk een beperkt aantal toegangskaarten beschikbaar zijn, maar vorige maand werd alsnog besloten helemaal geen publiek toe te laten. Normaal gesproken wordt het circuit van Le Mans omzoomd door ruim 250.000 mensen.

Wilt u op de hoogte blijven van de verrichtingen van Racing Team Nederland in Le Mans? Volg dagelijks het laatste nieuws via onze social media:

www.facebook.com/racingteamnederland
www.instagram.com/racingteamnederland
www.twitter.com/RacingTeamNL

Porsche in historisch design naar Le Mans, drie Nederlanders met 911 RSR

Porsche in historisch design naar Le Mans, drie Nederlanders met 911 RSR

Porsche in historisch design naar Le Mans, drie Nederlanders met 911 RSR

 

Komend weekend – 19 en 20 september – vindt de 88e editie van de 24 Uur van Le Mans plaats. Met 19 overwinningen is Porsche het meest succesvolle merk in de historie van de Franse lange-afstandsklassieker. Dit jaar is het een halve eeuw geleden dat Porsche er voor het eerst won. De beide fabrieks-911 RSR’s rijden daarom in een speciale ‘livery’. In de GTE-Am-klasse staan er maar liefst drie Nederlanders met een Porsche aan de start: de kersverse Supercup-kampioen Larry ten Voorde, Supercup-rookie-kampioen Max van Splunteren en routinier Jeroen Bleekemolen rijden allemaal met een 911 RSR.

Zoals in veel gevallen dit jaar is er ook bij de ‘24 Heures du Mans’ sprake van een ongebruikelijke situatie. Normaal gesproken vindt de wereldberoemde race medio juni plaats, wanneer de dagen het langst zijn. Met zo’n 250.000 bezoekers uit vele landen behoort de wedstrijd tot de grootste sportevenementen ter wereld. Vanwege de coronapandemie moest de race nu echter worden verschoven en wordt er dit weekeinde bovendien zonder publiek gereden. Het is pas de tweede keer in de historie – die teruggaat tot 1923 – dat de race in Le Mans verplaatst moest worden. Eerder was dat het geval in 1968 vanwege de studentenprotesten in het voorjaar.

De verplaatsing naar september heeft vele gevolgen. In juni zou er acht uur zonder daglicht gereden zijn, nu is dat bijna twaalf uur. Daarbij zijn de temperaturen lager, waardoor de 515 pk sterke motoren in de Porsches beter functioneren. Koelere lucht bevat meer zuurstof, wat een betere en efficiëntere verbranding mogelijk maakt. Als vuistregel geldt dat een vijf graden lagere buitentemperatuur één procent meer vermogen oplevert. “Als het weer goed is, zal het racetempo aanmerkelijk hoger liggen dan in juni”, verklaart Pascal Zurlinden, hoofd fabrieks-autosport bij Porsche. Ook de slijtage van de Michelin-banden is minder, zodat er langer met een zachtere compound gereden kan worden.

Pierre Gasly wil meer….

Pierre Gasly wil meer….

Pierre Gasly wil meer….

 

De 24-jarige Franse Formule 1 coureur won de Grand Prix van Italië (Monza). Na enkele dagen besefte hij dat pas goed. ‘Maar één is nooit genoeg, ik wil natuurlijk meer races winnen en daar ga ik vol voor.’ Overigens blijkt dat Pierre Gasly niet alleen in zijn vaderland maar ook ver daarbuiten heel wat fans heeft. Zo ook Nederlandse waar hij verrast maar super blij mee is. Of het bij een gelukstreffer blijft die ene onverwachte win van AlphaTauri met Gasly?! Wel is het zo dat de Honda motoren het bij zijn team goed doen, zo ook meestal bij Max teamgenoot Albon die op Mugello zijn eerste podiumplaats veroverde, 3e. Max lijkt wat de Japanse power-unit betreft meermaals de echte pechvogel te zijn. Opnieuw buigen de Honda verantwoordelijken zich over dit voor de Nederlander zwaarwegende probleem. Terwijl top engineer Adrian Newey, terug aan dek, de RB16 tot in detail bekijkt. Het team heeft ‘even’ wat tijd, eerstvolgende race is Rusland, 27 september.

Mercedes steunt acties Lewis…

Mercedes steunt acties Lewis…

Mercedes steunt acties Lewis…

 

Nadat Toto Wolff namens Mercedes heeft verteld dat men unaniem achter de anti-discriminatie acties van Lewis Hamilton staat heeft de FIA vandaag laten weten het onderzoek naar Lewis podium-statement van afgelopen zondag na zijn gewonnen race te staken. Eigenlijk zegt Wolff dat de koploper in het Formule 1 WK zijn gang kan gaan op dit gebied. ‘Nee, we bespreken zijn acties niet met elkaar. Lewis heeft ons vertrouwen en wij staan 100% achter hem en zijn acties. Discriminatie is een wereldwijd probleem dat we moeten proberen op te lossen.’