Aan onze autosportfans

Aan onze autosportfans

Aan onze autosportfans

 

Wij maken een pitstop van 19 juni tot aan 11 juli.

Aan enthousiasme ontbreekt het ons niet, maar energie opladen is belangrijk na maanden intensief werken. Ons redactie- en grafisch-team zal in genoemde periode geen nieuws en/of verslagen op onze sites noch op die van onze media-opdrachtgevers plaatsen.

Even pas op de plaats, dat heeft ons redactie- en grafische team dubbel en dwars nodig. Wij bedanken onze lezers, meedenkers en enthousiaste fans. Tot heel gauw, geniet de zomertijd.

Anjès Verhey-van der Burght                             Jan van Oostende
Director/Chief editor                                           PA Anjès/General manager

Bob de Jong naar verhitte 3e plaats in Vechtdal Rally

Bob de Jong naar verhitte 3e plaats in Vechtdal Rally

Bob de Jong naar verhitte 3e plaats in Vechtdal Rally

 

In en rond Hardenberg werd in de derde ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap tijdens de Vechtdal Rally letterlijk en figuurlijk een verhitte strijd uitgevoerd door de kanshebbers op de titel. Regerend kampioen Bob de Jong was tevreden met de derde plaats, maar de Hyundai-rijder realiseert zich ook dat er nog een lange weg te gaan is om zijn derde opeenvolgende titel veilig te stellen. Jim van den Heuvel wist in de chaotische eindfase van de rally de zege naar zich toe te trekken; hij bleef Hans Weijs nipt voor.

Na de iets te onstuimige start in de ELE Rally kozen Bob de Jong en navigator Erik de Wild in de compacte Vechtdal Rally voor een iets andere aanpak: “We wilden gewoon ons eigen tempo rijden en niet naar de concurrentie kijken en dan in de tweede ronde het tempo verder opvoeren,” aldus Bob de Jong. De korte rally, met slechts 2 rondes van 5 klassementsproeven, kende echter een slechte start, met veel incidenten en zelfs een geneutraliseerde proef vanwege een tekort aan baanposten (!) en daardoor was het lastig in een goede flow te komen. Bovendien was het erg warm: in de auto’s liep de temperatuur op tot zo’n 60 graden: “Probeer dan maar eens letterlijk het hoofd koel te houden en te focussen.”

Hans Weijs pakte direct na de start op KP1 de leiding, met Jim van den Heuvel kort daarachter. De twee Hyundai-rijders Kevin van Deijne en Bob de Jong gingen meteen de onderlinge strijd om de derde plaats aan. Op de derde proef wist Bob de Jong de derde plaats van Van Deijne over te nemen. Niet veel later kampte Kevin van Deijne met technische malheur, waardoor De Jong de derde plaats moest verdedigen ten opzichte van Gert-Jan Kobus (Skoda), de leider in de tussenstand van het kampioenschap. Zonder problemen slaagde Bob de Jong daar in: “Eigenlijk hebben we ondanks de hitte en de organisatorisch wat rommelige eerste ronde een fijne rally gereden.” Ook Erik de Wild was tevreden: ‘We leren elkaar steeds beter kennen; Bob wilde bijvoorbeeld dat ik de pace notes iets eerder voorlees en dat heb ik hier gedaan en dat gaf meteen meer vertrouwen. Dus ja, we zijn tevreden me dit resultaat.” Met de GTC Rally, de thuisrally van Bob de Jong, op zaterdag 9 juli voor de boeg is ook Bob de Jong goed gemutst: “Dit was een uitstekende voorbereiding op mijn favoriete rally; in de GTC won ik al vier keer eerder en ik hoop uiteraard op een vijfde zege; dat zou ook voor de titelstrijd mooi zijn.” Gertjan Kobus (Skoda) werd vierde en behoudt daardoor de leiding in het ONRK. Maar zowel Bob de Jong als Hans Weijs en Jim van den Heuvel liepen lichtjes in, waardoor de top-5 nog dichter bij elkaar komt te staan.

fotograaf: Marije van der Vliet

Formule 1, Honda terug in beeld?!

Formule 1, Honda terug in beeld?!

Honda terug in beeld?!

 

Het gonst in de internationale media. Honda, Red Bull Racing en naar verwachting ook team AlphaTauri zouden de banden met elkaar weer verder gaan versterken en daarmee op korte termijn in de openbaarheid treden. Zoals wij in onze berichten meerdere keren aangaven vervult de Japanse motorenleverancier op de achtergrond bij de twee teams nog altijd een belangrijke rol in het Formule 1 spel. De genoemde teams beschikken over en benutten nog steeds Honda power-units. Zo ook wereldkampioen MAX Verstappen dus. Het lijkt erop dat Red Bull Racing’s te respecteren opzet om geheel eigen F1 motoren te bouwen, vanwege een aantal redenen (waaronder ook een bepaald eigendomsrecht) niet naar wens verloopt. Zo zou de naam Honda als motorenleverancier ook weer op de wagens van beide teams worden ‘geschilderd’. Wij zijn benieuwd!

Even wennen?!

Even wennen?!

Even wennen?!

 

Bijna onopgemerkt door de vele gebeurtenissen op het wereldtoneel hebben we al een derde van het Formule 1 seizoen 2022 achter ons gelaten. Daarin werden we als fan of belangstellende geconfronteerd met de nieuwe TV uitzender Viaplay. De meningen van de fans liepen en lopen nog steeds sterk uiteen over diens verslaggeving op de circuits en vanuit de studio ‘thuis’. De aanvankelijk hevige weerstanden zijn inmiddels gebroken. Kennelijk onder het motto: ‘Blij dat we de races überhaupt kunnen zien.’ Maar wat missen de teleurgestelde liefhebbers eigenlijk? Dat is in eerste instantie Olav Mol. Zijn in de loop der jaren steeds meer onderkoelde feitelijke begeleiding van de actie, met op cruciale momenten Molliaanse uitbarstingen van explosieve bijval. Met nog af en toe een kleine verspreking. Maar ik geef het je te doen om feilloos anderhalf uur op een meestal kleinformaat scherm een zo flitsende actie te volgen, te verslaan. Ik spreek uit eigen ervaring. De nummers op de F1 wagens zijn nog altijd niet duidelijk genoeg. Sinds de invoering van Halo zijn de coureurs per team nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Wie de fans ook missen is Jack Plooij. Als een rots in de woelige branding bewoog hij zich superieur op de grid. Pikte zijn ‘slachtoffers’ eruit en stelde ze korte to-the-point vragen. Alleen al door zijn formaat, voorkomen een vrijwel onmisbare man ad hoc. De studio ‘thuis’ daar zwaaide Robert Doornbos de scepter. Met verve en vanuit zijn eigen single-seater ervaring. Kundig en van indrukwekkende handgebaren voorzien die de fans de bochten als het ware persoonlijk lieten aanvoelen. Dus het is wennen, heeft tijd nodig alvorens de abonnées van Viaplay vertrouwd zullen zijn met de nieuwe jeugdige Nederlandse Viaplay crew die het anders aanpakt. De TV zender laat ons weten de klachten van haar brede schare F1 kijkers (‘Wanneer zien we Mol terug, slechte beeldkwaliteit, ‘verknipte’ onduidelijke weergave van informatie’) serieus te behandelen. Aldus Andrea Sahlgren, verantwoordelijk voor Viaplay streaming (Formule 1).