Raakt al uitverkocht, dus bestel of haal ‘m snel! de gloednieuwe RaceFan F1 ‘Start’-guide

Raakt al uitverkocht, dus bestel of haal ‘m snel! de gloednieuwe RaceFan F1 ‘Start’-guide

Raakt al uitverkocht, dus bestel of haal ‘m snel!: de gloednieuwe RaceFan F1 ‘Start’-guide

 

De 41e editie van RaceFan F1 ‘Start’-guide 2023 is door ons team zo actueel mogelijk ingevuld en is vanaf nu leverbaar.

Ook dit jaar heeft onze partner-in-business Boekenvoordeel het exclusieve recht om deze uitgave online en via al haar shops (Nederland/Vlaanderen) aan te bieden.

Als u op een doordeweekse dag online bestelt heeft u binnen 24 uur RaceFan F1 ‘Start’-guide 2023 in huis. Bestelt u in een weekend duurt het een dagje langer. Kijk op www.boekenvoordeel.nl

RaceFan F1 ‘Start’-guide 2023 biedt inhoudelijk alles wat je graag over de 10 Formule 1 teams wilt weten om de 23 Grand Prix’ dit seizoen intensief te kunnen volgen.

De 10 teams elk in een eigen hoofdstuk vervat, een extra MAX hoofdstuk, Quotes van de coureurs, Scoreboard, Statistieken, Reglement, Kalender, Circuits en nog veel meer. In een apart katern andere boeiende race-/rallyseries. Auteur daarvan René de Boer

Wij handhaven de prijs van 9,95 euro.

Vorige edities waren binnen 3 weken uitverkocht. Bestel dus snel of wacht niet te lang met naar een van de shops te gaan.

Anjès Verhey, de samensteller
Jan van Oostende, PA to Anjès/General Manager
Cars & Motorsport International

Porsche-drama in Duitsland…. ‘Ik geef tegengas’

Porsche-drama in Duitsland…. ‘Ik geef tegengas’

Porsche-drama in Duitsland…. ‘Ik geef tegengas’

 

Wie meer interesse heeft in het ongekende drama dat zich zondag jl. op de Autobahn bij Elten/Emmerich am Rhein afspeelde en tot de dood van vier Nederlanders (in 3 Porsches onderweg) leidde raad ik aan om ook eens de redactionele kwetsende reactie op www.geenstijl.nl te lezen. De redacteur in kwestie ontpopt zich als een nijdas, afgunstig op iedereen waarvan hij denkt dat die het beter voor elkaar heeft in de maatschappij dan hijzelf. Al voordat de Deutsche Polizei haar onderzoek naar de oorzaak van het zware ongeluk heeft gestart weet geenstijl er al alles van. Krasse ronduit afgunstige beneden de gordel uitspraken doorspekken het artikel. Eigenlijk moet ik aan het artikel geen woorden vuilmaken Vandaag maakte de Polizei overigens bekend dat er bij de vier Nedrlanders geen alcohol noch drugs in het spel was. De groep logeerde van zaterdag op zondag in Hotel Ruimzicht te Doetinchem waarvan de directie en gasten aangeven dat het rustige, beleefde gasten waren die zich verheugden op een mooie rit in hun Porsches richting Keulen. Ja, dan is het bar en boos regenweer, dan is aquaplaning hun misschien noodlottig geworden. Na kilometers suffen in ons land hebben ze waarschijnlijk meteen over de grens naar Duitsland het gas diep, dieper ingetrapt. Eindelijk verlost van die 100 km/u. ‘We mogen even van onze auto’s genieten. Daarvoor zijn ze immers geschapen’. Zoiets speelde er misschien door hen heen. Maar zolang er niet meer duidelijkheid is over de oorzaak van de voor hen fatale crash gaan we niet om publiciteit te generen ongefundeerd op los. Een 21-jarige bijrijder overleefde met licht letsel. Hopelijk kan hij iets meer duidelijkheid geven over wat er is gebeurd. Dus ik geef geenstijl tegengas!

Adelaide al in de ban van Australische Grand Prix

Adelaide al in de ban van Australische Grand Prix

 

Adelaide al in de ban van Australische Grand Prix

 

(Tekst: Willem J. Staat/Foto’s: Adelaide Motorsport Festival)

Met het Adelaide Motorsports Festival werden de fans afgelopen weekend al een week van tevoren in de ban gebracht van de F1 Grand Prix in Melbourne volgende week. Het festival stond afgelopen weekend eigenlijk in het teken van Valtteri Bottas, de F1 en Brabham. Na vier jaar afwezigheid stond het evenement weer op de kalender. Valtteri Bottas en Stefan Johansson waren de eregasten terwijl David Brabham en zijn zoon Sam in de unieke Brabham BT19 Repco van Sir Jack, ofwel hun vader en grootvader, een eerbetoon brachten. Jack Brabham was de eerste coureur/constructeur die in 1966 met zijn eigen F1 auto wereldkampioen werd. De allerlaatste Brabham BT60B kwam voor de allereerste keer Down Under in actie. Na de Hongaarse GP in 1992 stopte men met de F1 activiteiten. De auto werd bestuurd door Pierre Brice Mena. Stefan Johansson kwam met de schitterende Ferrari F1 156/85 in actie terwijl Bottas genoot van zijn eerste optreden in de Holden VF Commodore die in 2016 de Bathurst 1000 won.

Formule 1, Nyck maakt zich (extra) sterk…..

Formule 1, Nyck maakt zich (extra) sterk…..

Nyck maakt zich (extra) sterk…..

 

‘Dat ben ik van kruin tot in mijn tenen. De eerste twee Grand Prix’ verliepen helaas nog niet zoals de teammensen en ik verwacht hadden. Maar verbetering zit in de lucht! Ik geef mijn ervaringen steeds nauwgezet aan de technici door en zij doen er werkelijk alles aan om de wagen op aan aantal punten meer in balans te brengen en sneller te maken. AlphaTauri wil uiteraard zo snel mogelijk in de top-tien meestrijden. In Jeddah kon ik, vooral tijdens en na de start, geen juiste balans vinden. De banden speelden niet goed mee en daarom bleek pushe, om vanuit mijn 18e startpositie snel plaatsen goed te maken, een illusie.’ Nyck sloot de race nog redelijk positief af, als 14e. Ook zijn meer ervaren collega Yuki Tsunoda reed geen punten binnen voor teambaas Franz Tost.