De nieuwe Peugeot 308 Berline

De nieuwe Peugeot 308 Berline

De nieuwe Peugeot 308 Berline
Imposante allure

 

(tekst Anjès Verhey//Foto’s Rob Verhey en PR)

Vertrouwd raken met de jongste inzichten over autorijden. Het overkwam mij bij de kennismaking met Peugeot’s nieuwe 308. Aan de beurt eerst de ‘klassiek’ benzine-motor handgeschakelde vijfzits Berline. Prijs rijklaar 43.390,00 euro.

Hij luistert naar ‘Allure Pack Business’, heeft een 1.2 liter 130 pk Pure Tech driecilinder motor en die wil zes keer door jou worden ‘versneld’. Dat kun je letterlijk nemen want in 9,6 seconden ben je al bij 100 om door te stoten naar 210 km/u. Weinig zorgen over het milieu want euro 6 en maar 126 gram Co2/km.

Is-ie mooi?
Beslist, in zijn Vert Olivine metallic jas trekt het ronduit fraai vormgegeven model tous les yeux naar zich toe. Lang, laag, slank en indrukwekkend op de 17 inch lichtmetalen wielen met brede 225/45 R 17 banden. Dit is het plaatje.

Na de instap komt het captain Kirk-gevoel op. Gezeten in stevig en doeltreffend in Falgo Mistral gestoffeerde zetels wordt er tenminste tien minuten studie van je gevraagd. Ook daarna verdient het aanbeveling om stilstaand eerst alle primaire rij- en klimaatfuncties voor te programmeren. Instappen, wegrijden kan ook. Maar het risico van (even ogen van de weg, even vingertoetsen) een ongeluk is dan niet denkbeeldig. Al doende leer je echter wel te spelen met de vele mogelijkheden. En ja, andere fabrikanten weten hiermee ook raad en Peugeot is daarbij niet achtergebleven.

Echte rijders-auto
De nieuwe 308 is een echte rijders-auto. Zowel op kronkelweggetjes als op de Germaanse (nog onbeteugelde) snelwegen. Alle vijf inzittenden genieten van het stille comfort en de volwassen interieur-ruimte. Lange reizen met hoge gemiddelden maar ook korte trips door drukke steden. De assistenten en camera’s, de waarschuwers, kortom het totale aan de optimale veiligheid verbonden pakket is steeds alert en laat niets onvermeld.

Niets mis…
Met die 1.2 driecilinder motor is niets mis. Normaal Nederlands rijgedrag resulteert in een plezierige 5,6 liter benzine verbruik elke 100 kilometer. De niet geringe wagen weegt leeg 1.233 kilo en trekt een geremde aanhanger tot 1.800 kilo. Tenslotte je herkent de nieuwe Peugeot 308 overal meteen aan de ‘slagtand’ dagverlichting. en hij beschikt standaard over lane-keeping en een City-pack. M’n business man, wat wil je nog meer?

Raadpleeg voor meer informatie www.peugeot.nl

Nieuwe Peugeot 308 SW Plug-in Hybrid

Nieuwe Peugeot 308 SW Plug-in Hybrid

Nieuwe Peugeot 308 SW Plug-in Hybrid
Alomvattend allure….

 

(tekst Anjès Verhey//Foto’s Rob Verhey/PR)

In eerste instantie dacht ik: ‘Ik combineer beide 308 modellen. Want eertijds was een stationwagon (SW) gewoon een verlengde commerciële uitvoering van een sedan’. Maar dat bleek een verkeerde gedachte. De SW, hij luistert naar Allure Pack Business SW Hybrid 180 e-EAT 8. Prijs 42.030,– euro. Daar is alles qua comfort, uitrusting en uitvoering bij inbegrepen.

Het exterieur wijkt met name aan de (geslaagd getekende) achterkant wat af van de Berline. De overige detaillering komt echter aardig overeen. Ook het interieur van de SW loopt in de pas met dat van de minder commerciële Berline. Maar dan… was de Berline al geen slome duikelaar met 210 km/u, deze hybride benzine/stroom aangedreven wagen kan alles nog beter.

Om te beginnen weegt hij leeg 1.644 kilo en trekt hij (verrassing!) slechts 750 kilo geremde aanhanger. De viercilinder 1.6 liter benzine-motor brengt 150 pk mee en voert Euro 6. Hij is in samenspraak met de 110 pk van de E-motor 225 km/u snel en het koppel bedraagt een sterke 360 Nm bij maar 1.750 tpm. De actie-radius – totaal elektrisch – bedraagt 60 km. Laden duurt aan de laadpaal 2,5 uur, aan de muurbox (slim) 350 minuten en thuis aan het stopkontakt 7 uur.

Mis!
Zo’n niet geringe auto van dit Allure zal een flinke slok lusten, denk ik. Mis! Het door de fabriek opgegeven verbruik (gecombineerd) bedraagt 1.1 liter/100 km. In het van de normale, algemeen geaccepteerde veiligheids- en comfort-uitrusting voorziene interieur vormt het 3D dashboard het high-light. Peugeot Connect Advanced navigatie en de prachtige Blue Avatar metallic lak vormen andere hoogtepunten. Tenslotte met slechts 25 gram Co2 uitstoot hou je je geweten én het milieu brandschoon!

Raadpleeg voor meer informatie www.peugeot.nl

Mercedes-Benz C200 Launch Edition Luxury Line

Mercedes-Benz C200 Launch Edition Luxury Line

Mercedes-Benz C200 Launch Edition Luxury Line
Luxe limousine

 

(tekst Anjès Verhey//Foto’s Rob Verhey en PR)

Limousine. Het woord is de message en die luidt: Ruim, comfortabel, luxe en prestigieus. Seleniet grijs metallic onderstreept á 943,80 euro extra het serieuze karakter. Geblindeerde achterzijruiten en multi-spaaks 18-inch lichtmetalen velgen doen daar voor samen nét een mille nog een schep bovenop. Een imposante grote wagen met een onmisbaar slank Mercedes-design. In feite een verademing na al die SUV’s die ik onderweg ontmoette.

Jong voertuig
Deur in huis: 52.801 euro kost dit ultieme plezier. De strakke opgeruimde aanblik van het dashboard sluit een-op-een aan op wat je buiten ziet. Het is een jong voertuig en dat vereist een lenige soepele instap. Daarna zit je dan, met uitzondering van de lengterichting, in je volledig traploos elektrisch instelbare zetel met viervoudige ruggensteun. Achter het dik pakkend multi-stuurwiel én ter rechterzijde daarvan komt op twee monitoren een, zo je wilt, stroom info op je af. Het is aan te bevelen (uit veiligheidsaspect) om alles naar jouw wensen in te stellen voordat je wegrijdt. Onder het rijden is dat immers net zo, of nog gevaarlijker, dan met je handy telefoneren. Ook deze nieuwe Mercedes C is voorzien van alle modernismen die weinig tot niets met actief en alert autorijden te maken hebben.

Het rijden in zo’n mooie ruime Mercedes is een belevenis. In de Achterhoek stuurde ik hem feilloos over boom gezoomde landwegen geassisteerd door zijn vele automatische verzetten. Onmerkbaar geholpen door diverse systemen en de onverwachte lichte handling van deze zware machine kan ik volop safe genieten van de lente-in-aantocht natuur. Daaraan draagt ook de meesturende achteras samen met de directe overbrenging van elke stuurbeweging in grote mate bij. Helaas… een minpunt zijn de lawaaierige banden.

Verrassing
Dankzij ultra-moderne techniek en gevorderde materiaalkennis weet de 1.496 cm3 kleine viercilinder (150 kW) deze 1.718 kilo luxe automobiel 246 km/u maximale snelheid te verlenen. (vergelijking: de 1.496 cm3 grote Ferrari 12-cilinder van 1947 uit de eerste personen sportwagen serie bracht het op 100 plus PK!). De met maximaal 100 km/u gestrafte Nederlanders zullen van de genoemde topsnelheid echter weinig of niets kunnen beleven in ons land. Maar van de Duitse grens richting Keulen liet ik de nieuwe C 200 rennen. En hij dééd het, 240 km/u. Terug op Nederlandse bodem verblijdde de limousine me met een verrassend laag benzineverbruik: 1:20. Mijn conclusie: deze op een na kleinste Mercedes is een grote. En dat op alle fronten!

Verdere info vindt u op www.mercedes-benz.nl

Kia Sportage GT-PlusLine 1.6 T-GDi Hybrid AT6 2WD

Kia Sportage GT-PlusLine 1.6 T-GDi Hybrid AT6 2WD

Kia Sportage GT-PlusLine 1.6 T-GDi Hybrid AT6 2WD
Stille Kracht

 

(tekst/foto’s Robbert Verheij)

Uitstraling, comfort en betrouwbaarheid komen samen in de nieuwe, inmiddels 5e generatie, Kia Sportage. In 1994 was dit het tweede model van het Zuid-Koreaanse merk dat de Nederlandse markt veroverde door ruimte en compleetheid tegen een betaalbare prijs te bieden in het, toen nog, nieuwe segment van crossovers en SUV’s. Inmiddels is er een behoorlijke wildgroei binnen deze groep van alleskunners. KIA onderscheidt zich met de nieuwe Sportage door gewaagd en opvallend design in combinatie met compleetheid te bieden. Tijd voor een weekje genieten.

Die eerste Sportage was voor velen een verrassing. Een hoge, flinke auto met moderne ronde vormen die ook nog aantrekkelijk geprijsd was. Eén van de trendsetters voor wat nu een segment is waar de ene SUV over de andere struikelt, bij wijze van spreken.

Vrije hand
Kia heeft zich bij de ontwikkeling van de nieuwe Sportage niet laten tegenhouden en aan de tekentafel de vrije hand genomen in het bedenken en vormgeven van een uiteindelijk futuristisch en flink model SUV. Met een opvallend gestyleerde neus, waarbij de grote honingraatvormige grille en boemerangvormige dagverlichting-kolommen direct in het oog springen. Een lange wielbasis en golvende zijkanten worden aangevuld met grote glaspartijen en een wat, naar mijn smaak, rommelige achterzijde. De auto is mooi in één kleur met de voor deze uitvoering extra lichtmetalen en chromen afwerkingen. Op de achterzijde is hier ook nog eens een zwarte glimmende bumper aan toegevoegd.

Lounge-gevoel
Onze testversie is een milde hybride. Ergens lazen we een stads-SUV, maar dat doet onze Sportage toch echt te kort. De motor heeft 230 PK en de auto is uitgerust met een zestraps automaat. In de stad vult hij de batterij, zodat je op de buitenwegen wat extra kilometers groen kunt afleggen. Na een paar blikken op het exterieur werd het tijd om plaats te nemen. Een goede hoge instap brengt je als bestuurder en voorpassagier in een echte lounge. Brede, ergonomisch aan te passen zetels, een goede middenconsole en royale glaspartij bieden comfort en voldoende veilig overzicht. Aan opbergvakken en -mogelijkheden geen gebrek. De deuren bieden goede vakken, het dashboardkastje is ruim en de middenconsole beschikt over een verbergbaar vak voor mobiel en twee beker/flessenhouders. Niks ontbreekt je aan techniek, bedieningsknoppen en -systemen om je rit naar jouw wens in te stellen. Stoelverwarming, geheugenstand stoelen en stuurverwarming zorgen binnen no-time (het waren nog wat koude dagen) voor een fijn en comfortabel gevoel om op pad te gaan.

Uitschakelen kan…
Tijd om op pad te gaan. Het kost even tijd om je wegwijs te maken met alle techniek, knoppen en bedieningsmogelijkheden in deze moderne Sportage. Naast de inmiddels niet meer te vermijden digitale schermen heeft de auto (met de opties in deze testversie) een breed scala aan veiligheidssystemen. Je kunt ze middels een menu naar wens in- of uitschakelen, want soms werken ze behoorlijk storend. Zoals de inlane-waarschuwing, die bij elke witte lijn of streep op het wegdek corrigeert en een signaal afgeeft. Op de middenconsole de start/stop-knop en een simpel bedienbare draaiknop voor de automaat. De motor slaat geruisloos aan, door het oplichten van de digitale schermen beseffen we dat hij draait!

Nederlandse berg
Soepel en licht gaan we op weg. Behoorlijk opvallend, want het is een grote jongen met een flink aantal PK’s onder de kap. We verlaten via een aantal boswegen onze habitat en zoeken naar een avontuurlijk gebied om de Sportage eens op alle terreinen te ervaren. De Holterberg en het Sallandse Heuvelgebied is ons doel. Op de autowegen leidend naar dit prachtige Hollands natuurgebied is het een stille reisgenoot. Soepel sturend, een strak zicht rondom en niet vermoeiende stoelen. Het stuur vind ik persoonlijk iets te groot. Via een flink slingerende weg door heide, bossen en over diverse heuvels rijden we van Holten naar Nijverdal en Rijssen. Bij wegrijden en bij lagere toeren bemerken we de ondersteuning van de hybride, die iets terughoudend overkomt. Zodra je het gas dieper indrukt pakt hij weer soepel verder.

Compleet en betrouwbaar
Binnen het segment van milde hybride SUV’s heeft de Sportage veel geduchte concurrenten. Het is op dit moment een geliefd en gewild model, o.a. voor gezins-doeleinden. Denk aan vakanties bijvoorbeeld. De nieuwe Kia Sportage is compleet, opvallend, stil en viel ons op met zijn 230 paardenkrachten die hem bij onder andere inhalen betrouwbaar maken.

Al met al is het auto met modern design, kwalitatief hoogstaande techniek en bovenal compleet gebruiksgemak. Een fijne en vlotte auto die ook voor een afwisselend autorondreis de perfecte metgezel is. De 1.6 verbruikte gemiddeld tijdens onze testweek 6.4 liter benzine op 100 kilometer.

+ Modern design, complete uitrusting, overzichtelijk dashboard;
+ Comfortabel zitten, bedienen en sturen;
+ Stille motorisatie.

– Veel concurrentie binnen het segment,
– Basisprijs redelijk, optiepakket ons testmodel prijzig
– Beenruimte achterin voor langere passagiers
– Grote draaicirkel

Prijs testauto: € 47.690,–. Een Kia Sportage is er al vanaf € 34.995,–

Raadpleeg voor meer informatie www.kia.nl

Dacia Duster TCe 150 EDC Prestige

Dacia Duster TCe 150 EDC Prestige

Dacia Duster TCe 150 EDC Prestige
Royale Prijsvechter

 

(tekst en fotografie: Robbert Verheij/Importeur)

‘Robuust, ruim, goedkoopste SUV’, zo adverteert Dacia met de nieuwe Duster. Een grote en bovenal handzame auto voor alledag, die prettig geprijsd is en verrassend overzichtelijk. Zo mochten wij ervaren tijdens een week ‘op pad’!

Amerikaanse look
De eerste blik op de nieuwe Duster verrast. De auto staat te stralen in een aantrekkelijke Oranjetint, ziet er strak en een beetje Amerikaans stoer uit en heeft mooie details, zoals wielkastbeschermers, een glimmende, neusbrede grille en in grijswit uitgevoerde voor- en achterbumpers. Tel daar dakdragers en schitterende, forse wielen bij op en we zien een opvallende SUV, die roept om verdere kennismaking. Voordat we instappen nog even aandacht voor de motorisatie. De Duster is uitgerust met een 1.3 liter viercilinder motor die maar liefst 150pk biedt.

Eenvoud
Onze nieuwsgierigheid is geprikkeld en we stappen de Duster binnen. Opvallend stevige stoelen die brede ondersteuning bieden voor de voorpassagiers. Net als in de eerder gereden Sandero valt de rust op in het interieur. Ergens moet je op inleveren, gezien de lage aanschafprijs voor een auto in dit segment en dat zie je terug in de eenvoud van het dashboard. Geen overbodige digitale schermen en geen veelvoud aan bedieningselementen. Robuust, overzichtelijk en functioneel! Dat stemt positief. Als je beter kijkt ontdek je, dat alles wat je gewend bent aanwezig is en de bedieningsfuncties goed bereikbaar en makkelijk te gebruiken.

Ruim bemeten
Je hebt als bestuurder en voorpassagier alle ruimte en naast een goed bemeten en verlicht dashboardkastje, flinke zijvakken, bekerhouders en een onzichtbaar vak in de verstelbare middenarmsteun. De in 1/3-2/3 delen neerklapbare achterbank is tevens stevig en biedt 3 volwassenen makkelijk ruimte en comfort. Door het flinke formaat van de Duster en de rechttoe-rechtaan carrosserie heb je volop been- en hoofdruimte in de auto. Tel daar het grote glasoppervlak rondom bij op en je bemerkt het verlangen om op pad te gaan met deze stoere SUV.

Stille tocht
Onze testversie van de Duster is uitgerust met een 6-traps automaat. Na indrukken van de startknop kunnen we ontspannen op pad. Direct valt de lengte van de wielbasis op. De auto is lang en je moet dus even wennen op rotondes en met keren. De auto heeft ruimte nodig. We bemerken dat de motor zich nauwelijks roert tijdens de eerste kilometers over binnendoor wegen. Door de hoge zit, het goede zicht rondom en het benoemde bedieningsgemak toeren we genietend door het Groene Hart van Nederland. De auto accelereert met een kleine hindering bij lage toeren, maar als je ‘doortrapt’ dan pakt hij zijn power en weet snel kracht en snelheid te pakken. Sturen gaat licht en direct.

Vakantiekracht
We rijden ook flink wat kilometers over de Nederlandse en Duitse snelwegen. Hierbij valt vooral het zicht rondom op en de stilte binnenin. Alles laat zich soepel bedienen en bij hoge snelheid voelt de Duster comfortabel en bovenal veilig. Een auto die je graag meepakt op een vakantie.

Samengevat
De Duster mag met recht een ruime en robuuste SUV genoemd worden. Goedkoop is hij ook en zuinig vooral. Met een gecombineerd verbruik tijdens de test van 6,2 liter per 100 kilometer. Wie op zoek is naar een complete, ruime alleskunner doet er goed aan om een testrit te gaan maken.

+ Ruime, stoere en moderne SUV
+ Zuinig en voldoende power
+ Overzichtelijk en veel opberg- en bagageruimte

– Grote draaicirkel, lange wielbasis
– Power in lage versnelling

Een Dacia Duster is al verkrijgbaar vanaf € 19.525,00 Euro

Gegevens testversie:
Kleur: Orange Arizona, 6-traps automaat, Benzine
Opties: Sleutelkaart, USB aansluitingen achter, 360 multiview camera, Reservewiel, Navigatie met kaart West-Europa
Prijs testversie: € 29.055,00

Voor meer informatie raadpleeg www.dacia.nl

Hyundai Santa Fe PHEV 7S Premium Sky

Hyundai Santa Fe PHEV 7S Premium Sky

Hyundai Santa Fe PHEV 7S Premium Sky
Sky is the limit!

 

(by Anjès Verhey//Foto’s Rob Verhey//PR Hyundai)

Oog in oog met de nieuwe Santa Fe van Hyundai die importeur Hyundai Motor Nederland ons uitleende voor een rijimpressie. Alleen al de naam Santa Fe roept associaties op. Lucky Luke, oneindige verten, cactus-omzoomde kaarsrechte wegen en diners met gespijkerbroekte ruwe bolsters, de six shooter losjes aan de riem.

Boven alle soortgenoten….
Geef hem de ruimte. Want zolang we big nog beautiful durven noemen is er weinig biggers onderweg. Door de tijd heen leerden designers met kleine en grotere accenten zelfs de trendy SIV’s een spannend exterieur mee te geven. Bij ‘mijn’ Santa Fe zijn ze een stap verder gegaan. De imposante high gloss grille, full size chroom, tilt hem easy boven alle soortgenoten uit en we sluiten af met brushed metal diffuser waarin a-sferische uitlaten zijn geintegreerd. Op zicht is elke poging om formaat en acte de présence te duiden overbodig. Plaats nemen achter het interessante maar vooral informatieve dashboard komt overeen met het aanvaarden van het commando.

Veel werk uit handen…..
Hoog verheven heer en meester. Denk je. Ongemerkt vrijwel neemt de auto door middel van rij-assistentie en beveiligers het heft in handen. Het werk van de bestuurder in deze nieuwe Santa Fe is door Hyundai werkelijk tot het hoogst nodige teruggebracht. Zo selecteer je voor- of achteruitgang (camera beveiligd) met een superbe drukknopsysteem. Direct daarnaast vind je een draaiknop die je zes rijmogelijkheden aanbiedt. Terrein, modder, sneeuw, zand, slim en eco. Een breed opgezet disco toont op andere wijze goed in beeld de vele mogelijkheden binnen het menu.

Een waar genot….
Achterin de kabels voor het echt nieuwe hybrid en plug-in systeem voor deze nieuwe Santa Fe. De combinatie benzine (180pk) en de elektriciteit 44,2 kW resulteert in 265 pk.. Dat is ruim voldoende om de 1.809 kilo gezwind, bijna sportief van start naar finish te brengen. Een waar genot om over de grens in Duitsland het gaspedaal in te mogen trappen en te ervaren hoe rap en volkomen betrouwbaar/veilig aanvoelend de wagen versnelt en over de Autobahn meevoert naar je bestemming. Je raakt er niet alleen van onder de indruk maar evenzo enthousiast. De auto trekt bovendien een geremde aanhanger tot 1.350 kilo en de bagage-berging slikt in normale stand 831 liter. Bij gecombineerd benzine/electrisch rijden zal het benzineverbruik 1.6 liter/100 km. bedragen.

Enkele details van belang…
Op de Santa Fe rust 5 jaar (onbeperkt aantal kilometers) garantie, op de lithium ion accu 8 jaar. In puur EV modus komt de actieradius uit op 58 kilometer. Laden duurt (afhankelijk van type lader) van 3,5 tot 8 uur. De Hyundai Santa Fe luistert naar Euro 6 en stoot per km. 37 gram Co2 uit. In de brandstoftank gaat 67 liter en de Premium Sky uitvoering (die ik reed) rolde op 17 inch lichtmetaal met 235/50 R19 banden. Hyundai biedt keuze uit 5 uitvoeringen.
Sky of the limit van de nieuwe Santa Fe is de Premium Sky
uitvoering met een mooi klap/schuif panoramadak.

Kijk voor prijzen en informatie op www.hyundai.nl