Dacia Duster TCe 150 EDC Prestige

Dacia Duster TCe 150 EDC Prestige

Dacia Duster TCe 150 EDC Prestige
Royale Prijsvechter

 

(tekst en fotografie: Robbert Verheij/Importeur)

‘Robuust, ruim, goedkoopste SUV’, zo adverteert Dacia met de nieuwe Duster. Een grote en bovenal handzame auto voor alledag, die prettig geprijsd is en verrassend overzichtelijk. Zo mochten wij ervaren tijdens een week ‘op pad’!

Amerikaanse look
De eerste blik op de nieuwe Duster verrast. De auto staat te stralen in een aantrekkelijke Oranjetint, ziet er strak en een beetje Amerikaans stoer uit en heeft mooie details, zoals wielkastbeschermers, een glimmende, neusbrede grille en in grijswit uitgevoerde voor- en achterbumpers. Tel daar dakdragers en schitterende, forse wielen bij op en we zien een opvallende SUV, die roept om verdere kennismaking. Voordat we instappen nog even aandacht voor de motorisatie. De Duster is uitgerust met een 1.3 liter viercilinder motor die maar liefst 150pk biedt.

Eenvoud
Onze nieuwsgierigheid is geprikkeld en we stappen de Duster binnen. Opvallend stevige stoelen die brede ondersteuning bieden voor de voorpassagiers. Net als in de eerder gereden Sandero valt de rust op in het interieur. Ergens moet je op inleveren, gezien de lage aanschafprijs voor een auto in dit segment en dat zie je terug in de eenvoud van het dashboard. Geen overbodige digitale schermen en geen veelvoud aan bedieningselementen. Robuust, overzichtelijk en functioneel! Dat stemt positief. Als je beter kijkt ontdek je, dat alles wat je gewend bent aanwezig is en de bedieningsfuncties goed bereikbaar en makkelijk te gebruiken.

Ruim bemeten
Je hebt als bestuurder en voorpassagier alle ruimte en naast een goed bemeten en verlicht dashboardkastje, flinke zijvakken, bekerhouders en een onzichtbaar vak in de verstelbare middenarmsteun. De in 1/3-2/3 delen neerklapbare achterbank is tevens stevig en biedt 3 volwassenen makkelijk ruimte en comfort. Door het flinke formaat van de Duster en de rechttoe-rechtaan carrosserie heb je volop been- en hoofdruimte in de auto. Tel daar het grote glasoppervlak rondom bij op en je bemerkt het verlangen om op pad te gaan met deze stoere SUV.

Stille tocht
Onze testversie van de Duster is uitgerust met een 6-traps automaat. Na indrukken van de startknop kunnen we ontspannen op pad. Direct valt de lengte van de wielbasis op. De auto is lang en je moet dus even wennen op rotondes en met keren. De auto heeft ruimte nodig. We bemerken dat de motor zich nauwelijks roert tijdens de eerste kilometers over binnendoor wegen. Door de hoge zit, het goede zicht rondom en het benoemde bedieningsgemak toeren we genietend door het Groene Hart van Nederland. De auto accelereert met een kleine hindering bij lage toeren, maar als je ‘doortrapt’ dan pakt hij zijn power en weet snel kracht en snelheid te pakken. Sturen gaat licht en direct.

Vakantiekracht
We rijden ook flink wat kilometers over de Nederlandse en Duitse snelwegen. Hierbij valt vooral het zicht rondom op en de stilte binnenin. Alles laat zich soepel bedienen en bij hoge snelheid voelt de Duster comfortabel en bovenal veilig. Een auto die je graag meepakt op een vakantie.

Samengevat
De Duster mag met recht een ruime en robuuste SUV genoemd worden. Goedkoop is hij ook en zuinig vooral. Met een gecombineerd verbruik tijdens de test van 6,2 liter per 100 kilometer. Wie op zoek is naar een complete, ruime alleskunner doet er goed aan om een testrit te gaan maken.

+ Ruime, stoere en moderne SUV
+ Zuinig en voldoende power
+ Overzichtelijk en veel opberg- en bagageruimte

– Grote draaicirkel, lange wielbasis
– Power in lage versnelling

Een Dacia Duster is al verkrijgbaar vanaf € 19.525,00 Euro

Gegevens testversie:
Kleur: Orange Arizona, 6-traps automaat, Benzine
Opties: Sleutelkaart, USB aansluitingen achter, 360 multiview camera, Reservewiel, Navigatie met kaart West-Europa
Prijs testversie: € 29.055,00

Voor meer informatie raadpleeg www.dacia.nl

Hyundai Santa Fe PHEV 7S Premium Sky

Hyundai Santa Fe PHEV 7S Premium Sky

Hyundai Santa Fe PHEV 7S Premium Sky
Sky is the limit!

 

(by Anjès Verhey//Foto’s Rob Verhey//PR Hyundai)

Oog in oog met de nieuwe Santa Fe van Hyundai die importeur Hyundai Motor Nederland ons uitleende voor een rijimpressie. Alleen al de naam Santa Fe roept associaties op. Lucky Luke, oneindige verten, cactus-omzoomde kaarsrechte wegen en diners met gespijkerbroekte ruwe bolsters, de six shooter losjes aan de riem.

Boven alle soortgenoten….
Geef hem de ruimte. Want zolang we big nog beautiful durven noemen is er weinig biggers onderweg. Door de tijd heen leerden designers met kleine en grotere accenten zelfs de trendy SIV’s een spannend exterieur mee te geven. Bij ‘mijn’ Santa Fe zijn ze een stap verder gegaan. De imposante high gloss grille, full size chroom, tilt hem easy boven alle soortgenoten uit en we sluiten af met brushed metal diffuser waarin a-sferische uitlaten zijn geintegreerd. Op zicht is elke poging om formaat en acte de présence te duiden overbodig. Plaats nemen achter het interessante maar vooral informatieve dashboard komt overeen met het aanvaarden van het commando.

Veel werk uit handen…..
Hoog verheven heer en meester. Denk je. Ongemerkt vrijwel neemt de auto door middel van rij-assistentie en beveiligers het heft in handen. Het werk van de bestuurder in deze nieuwe Santa Fe is door Hyundai werkelijk tot het hoogst nodige teruggebracht. Zo selecteer je voor- of achteruitgang (camera beveiligd) met een superbe drukknopsysteem. Direct daarnaast vind je een draaiknop die je zes rijmogelijkheden aanbiedt. Terrein, modder, sneeuw, zand, slim en eco. Een breed opgezet disco toont op andere wijze goed in beeld de vele mogelijkheden binnen het menu.

Een waar genot….
Achterin de kabels voor het echt nieuwe hybrid en plug-in systeem voor deze nieuwe Santa Fe. De combinatie benzine (180pk) en de elektriciteit 44,2 kW resulteert in 265 pk.. Dat is ruim voldoende om de 1.809 kilo gezwind, bijna sportief van start naar finish te brengen. Een waar genot om over de grens in Duitsland het gaspedaal in te mogen trappen en te ervaren hoe rap en volkomen betrouwbaar/veilig aanvoelend de wagen versnelt en over de Autobahn meevoert naar je bestemming. Je raakt er niet alleen van onder de indruk maar evenzo enthousiast. De auto trekt bovendien een geremde aanhanger tot 1.350 kilo en de bagage-berging slikt in normale stand 831 liter. Bij gecombineerd benzine/electrisch rijden zal het benzineverbruik 1.6 liter/100 km. bedragen.

Enkele details van belang…
Op de Santa Fe rust 5 jaar (onbeperkt aantal kilometers) garantie, op de lithium ion accu 8 jaar. In puur EV modus komt de actieradius uit op 58 kilometer. Laden duurt (afhankelijk van type lader) van 3,5 tot 8 uur. De Hyundai Santa Fe luistert naar Euro 6 en stoot per km. 37 gram Co2 uit. In de brandstoftank gaat 67 liter en de Premium Sky uitvoering (die ik reed) rolde op 17 inch lichtmetaal met 235/50 R19 banden. Hyundai biedt keuze uit 5 uitvoeringen.
Sky of the limit van de nieuwe Santa Fe is de Premium Sky
uitvoering met een mooi klap/schuif panoramadak.

Kijk voor prijzen en informatie op www.hyundai.nl